امروز:
شنبه - 15 ارديبهشت - 1403
ساعت :

اجرای موفق فصل دوم عصر جدید نشان داد چنانچه برنامه‌ریزی دقیق و هوشمندانه‌ای انجام گیرد، رسانه ملی ظرفیت بالایی در جذب و پر کردن اوقات فراقت مخاطبان و ایجاد شور و هیجان سازنده در سطح ملی خواهد داشت.

زمینه ایجاد چنین برنامه‌هایی لزوم توجه به ظرفیت جوانان خلاقی چون احسان علیخانی است که خدا را شکر هم در بدنه رسانه ملی و میان هنرمندان به‌وفور وجود دارد؛ مانند عادل فردوسی پور عزیز که توانسته بود با برنامه خلاق خود سال‌ها مخاطبان زیادی جذب کند.

از محاسن بزرگ تولید چنین برنامه‌هایی می‌توان به شناسایی استعدادهای بسیار در سطح کشور اشاره کرد که شناسایی و معرفی آن‌ها می‌تواند ظرفیت زیادی را برای آینده فرهنگ و اجتماع کشور ایجاد کند. در جوار این برنامه مفید اقدام‌های سازنده خداپسندانه‌ای برای کمک به نیازمندان در سطح مختلف انجام گرفت که بسیار ارزشمند بود.

در مرحله نهایی برنامه حدود ۲۶ میلیون رأی گرفته شد که نشان می‌دهد توجه به برنامه آن‌چنان بالا بوده که تقریباً در تمام سطوح ملی مطرح بوده است که با تعداد رأی آقای روحانی به‌عنوان ریاست جمهوری حدود 24 میلیون نفر و حدود 18 میلیون با نفر دوم یعنی آقای رئیسی قابل‌مقایسه است.

در سطح منطقه‌ای تعداد آرای عرفان طهماسبی ( ۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۹۵۳)  نشان داد در مرحله نخست کل مردم زاگرس استعداد بالایی در همگرایی و وحدت رویه در تصمیم‌گیری‌های هویت قومی و ارتقای افراد لایق تحت لوای خوددارند.

 برای مثال: آخرین آرای کسب‌شده حاج محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری سه میلیون و ۸۸۴ هزار و ۴۱۲ رای به‌عنوان نفر چهارم بود که با مقایسه آرای عرفان نکات قابل‌توجه ای دارد و نشان می‌دهد چنانچه ایشان قصد ورود مجدد به صحنه رقابت رادارند باید برای اتحاد اقوام زاگرس نشین به‌طور ویژه‌برنامه ریزی کنند.

در جغرافیای خوزستان میزان حمایت‌ها از عرفان، به رغم اینکه ایشان بختیاری زاده شوشتر است، آن‌چنان چشم‌گیر و هویدا بود که نشان داد قلب تمام توده‌های مردمی اقوام به رغم سخن‌های یاوه‌گویان فرصت‌طلب در کنار هم و برای هم می‌طپد. این ظرفیت استانی نباید از دید تحلیلگران اجتماعی و حتی مسوولان مخفی بماند و باید با تکیه ‌بر برنامه‌ریزی و تولید چنین برنامه‌هایی برای تقویت این پتانسیل‌ها از رسانه استانی اقدام کرد.

موفقیت عرفان نشان داد چه ظرفیت بالایی در هنر و موسیقی بومی اقوام خوزستان وجود دارد که در صورت کار و تلاش می‌توان در سطح ملی برای آن‌ها ایجاد ظرفیت کرد. پخش زنده عرفان در لحظه تحویل سال از شبکه سوم در همین برنامه از نمونه‌های این موفقیت است.

ارزش ریالی جوایز و هزینه کل تولید و اجرای برنامه در سطح ملی در حد معقولی بود و توانست نمره قابل قبولی کسب کند. زیرا رسانه ملی فقط ظرفیت‌سازی کرد و هزینه‌ها توسط حامیان غیر رسانه‌ای و البته در راه سازنده تأمین‌شده بود که می‌تواند الگویی برای خوزستان باشد. با برنامه‌ریزی، برنامه‌های مؤثر و سازنده‌ای را می توان تولید و اجرا کرد که اثرات اجتماعی آن بسیار ارزنده است.

البته از نحوه اجرا تا نتایج و محاسن برنامه می‌توان درس‌ها و تحلیل زیادی داشت که می‌طلبد توسط همه عزیزان علاقه‌مند مورد تحلیل قرارگیرد و در بهبود و ساخت آینده‌ای روشن در سطح ملی و استان از آن‌ها بهره برد.

نوید قائدی

یکم فروردین ۱۴۰۰

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید