امروز:
جمعه - 14 ارديبهشت - 1403
ساعت :

گروه سرزمين: حدود دوازده سال است كه كلنگ طرح مسكن مهر از سوي دولت وقت در جاي جاي كشور به زمين زده شد و خوب يا متوسط عده اي صاحب مسكن مهر شدند؛ چرا كه مهر مسوولان شان به دل هاي شهروندان و نيز مسكن مهرشان نشست و در نتيجه بيشتر متقاضيان مسكن كه قشرهاي ضعيف و آسيب پذير بودند، به آرزوي شان كه همانا داشتن فقط یک سرپناه بود، رسيدند.

و اما در كلان شهر اهواز، بر خلاف ديگر شهرستان هاي استان و نيز استان هاي كشور، دو شهر جديد شيرين شهر و رامين براي ساخت مسكن مهر انتخاب شدند. شهرهايي كه در فاصله چهل كيلومتري اهواز قرار گرفته اند. شهرهايي كه بعد از 12 سال هنوز زیرساخت ها و امکانات اولیه از جمله برق و آب و گاز براي اسکان متقاضيان ندارند و شهروندان اين دو شهر در صورت نياز به برخي امكانات بايد به كلان شهر اهواز سفر كنند!

هرچند مسوولان از ايجاد برنامه ي لازم در مرتب سازی و زندگی بخشی در سایت های مسکن مهر خبر مي دهند؛ اما نبود زیرساخت ها و محوطه هاي رها شده و پاسخ گو نبودن برخي از مسوولان- كه در اهواز ساکن اند و غم نداشتن امكانات اوليه زندگي را مثل بعضي از ساكنان اين دو شهر نمي خورند- مانع از جمعیت پذیری بيشتر آن ها شده است.

درباره مسکن مهر در شهرهاي شيرين شهر و رامين، خبرنگار پايگاه خبري "كاوش" گزارشي تهيه كرده كه با هم مي خوانيم:

"مسکن مهر عنوان طرحی است که از سال 86 در دولت احمدی نژاد با هدف خانه دار کردن اقشار ضعیف به اجرا در آمد و با وجود همه انتقادهایی که به آن وارد شد در بیشتر نقاط کشور مورد بهره برداری قرار گرفت. در این ميان تنها کلان شهر اهواز است که دچار یک عقب ماندگی در واگذاری خانه ها به متقاضیان در دو شهر جدید رامین و شیرین شهر است.

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در شهریور امسال گفته بود که ساخت دو هزار واحد مسکن مهر در سراسر کشور پایان یافته و تنها 150 هزار واحد است که به دلیل مشکل، روند اجرای آنها کند پیش می رود.

حدود دو هزار واحد مسکن مهر در سراسر کشور به متقاضیان واگذار شد اما کلان شهر اهواز همانند دیگر عقب افتادگی هایی که به آن دچار شده واحدی به متقاضیان تحویل نداد و کسی هم از چرایی آن حرفی نمی زند؛ گویا ساخت مسکن مهر یک مساله شخصی و مربوط به این دو شهر جدید است و این اختیار را دارند که هر وقت خواستند واحدها را تکمیل و به متقاضیان تحویل دهند.

اشتباه تاریخی در ساخت مسکن مهر کلان شهر اهواز آنجا صورت گرفت که دو شهر رامین و شیرین شهر را -که فاقد جمعیت و هرگونه زیرساختی بودند- برای ساخت مسکن مهر انتخاب کردند و مسکن مهر علاوه بر مشکل هايي که در دل خود داشت وارث مشکل هاي عدیده این دو شهر نیز شد.

 

** دفترچه اقساط مسکن مهر را پرداخت می کنیم اما خبری از واگذاری خانه ها نیست

یک متقاضی مسکن مهر در شهر جدید شیرین شهر مي گويد: چند سالی می شود که دفترچه اقساط مسکن مهر را پرداخت می کنم اما خبری از واگذاری خانه ها نیست. به گفته او خانه ها تکمیل شده اما زیرساخت های لازم مانند آب و برق، گاز، فضای سبز و ... وجود ندارد که در آنها ساکن شویم.

متقاضی دیگری نیز با گلایه از زمان بر شدن ساخت و تحویل خانه ها مي گويد: از ما می خواهند ابتدا در خانه ها مستقر شویم بعد مشکل محوطه سازی، آب، زیرساخت ها و امنیت آن را برطرف کنند! نمی دانم آیا خودشان می توانند مدت نامعلومی را در خانه ای مستقر شوند که گویا در یک منطقه خشک بیابانی واقع شده و جز یک چهار دیواری چیز دیگری ندارد؟

 

**یک پنجم واحدهای مسکن مهر در شیرین شهر ساخته شده است

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید شیرین شهر درباره تعداد واحدهای مهر ساخته شده در این شهر مي گويد: قرار بود پنج هزار و 400 واحد مسکن مهر در شیرین شهر ساخته شود که اکنون بیش از هزار واحد ساخته یا بالای 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رضا فرهاد زاده مي افزايد: بر خلاف صحبت های مطرح شده در شیرین شهر واحدها آماده و محوطه سازی صورت گرفته اما متقاضی برای اسکان در این خانه ها وجود ندارد.

وی اضافه کرد: تعاونی ها باید محوطه سازی مجتمع ها را انجام می دادند چرا که هزینه محوطه سازی مسکن مهر با تعاونی ها بوده اما برای کمک به آنها مقداری از محوطه سازی ها را خودمان انجام دادیم.

مدیر عامل شرکت عمران شهر جدید شیرین شهر محوطه سازی و آسفالت را منوط به مسکونی شدن واحدها مي داند و مي گويد: شبکه آب، برق و گاز به واحدهای مسکن مهر رسیده و متقاضیان باید انشعابات را خریداری و کنتورها را نصب کنند تا بتواینم برای جلوگیری از کنده کاری دوباره محوطه سازی را انجام دهیم.

فرهاد زاده اضافه مي كند: بحث تعاونی های مسکن مهر با بانک ملی است و یکی از دلایل مسکونی نشدن واحدهای ساخته شده این است که متقاضیان به بانک ملی مراجعه نکرده و بحث فروش اقساطی را پیگیری نکردند.

 

** به مسکن مهر بی مهری می کنند

یک پیمانکار پروژه های تعاونی مسکن مهر در شیرین شهر درباره چرایی واگذار نشدن این مسکن ها به متقاضیان نظر دیگری دارد و می گوید: بعضی از واحدها از سال 92 آماده تحویل است اما به دلیل اینکه محله ای که در آن مسکن مهر ساخته شده فاقد هرگونه زیرساخت و امکانات اولیه است متقاضیان علاقه ای به اسکان در خانه ها ندارند.

مومن طاهری مي افزايد: سایتی که در آن مسکن مهر ساخته شده تا منطقه مسکونی شده شهر که همه امکانات را دارد تنها یک کیلومتر فاصله دارد ولی عقب افتادگی آن بیش از صدها کیلومتر است.

وی ادامه مي دهد: نمی دانم چرا وقتی برق، گاز و .. در یک کیلومتری سایت مسکن مهر است اراده ای وجود ندارد که این خدمات را به مسکن مهری ها بدهند یا چرا یک کیلومتر مسیر را آسفالت نمی کنند و برنامه ای برای مرتب سازی و زندگی بخشی در سایت های مسکن مهر ندارند.

پیمانکار پروژه های تعاونی مسکن مهر با بیان اینکه بیشتر متقاضیان مسکن مهر از قشرهای کم درآمد جامعه و زیرپوشش سازمان های حماتی هستند، مي گويد: 156 واحدی که من پیمانکار آن بودم آماده واگذاری به متقاضیان است و مالک بیشتر این واحدها نیز مشخص شده اما نبود زیرساخت ها و محوطه رها شده مانع از جمعیت پذیری آنها شده است.

طاهری تاکید مي كند: شرکت عمران شیرین شهر می گوید: بودجه عمرانی لازم را در اختیار ندارد اما دربازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از مسکن مهر بودجه لازم برای محوطه سازی اختصاص داده شد و آن بودجه را نیز شرکت عمران جذب کرده ولی 6 ماه است که درانتخاب پیمانکار تعلل می کنند.

او با بیان اینکه شیرین شهر همه امکانات لازم یک شهر را در دل خود دارد، مي افزايد: امیدوارم نگاه ها به مسکن مهر تغییر کند و با تکمیل زیرساخت ها اجازه دهند متقاضیان در واحدهای ساخته شده ساکن شوند.

 

**متقاضی برای مسکن مهر رامین وجود ندارد

مدیرعامل شرکت عمرانی شهر جدید رامین نیز واحدهای آماده شده در این شهر را هزار واحد اعلام مي كند و مي گويد: از پنج هزار و 700 واحد مسکن مهری که باید در شهر رامین ساخته می شد هزار واحد آن آماده تحویل است و بقیه آن رشدی در حدود 70 درصد داشته اند.

سامان اسدی مي گويد: هم اکنون حدود صد خانوار در این واحدها مستقر هستند و انتظار می رود با اتمام مدارس در فصل تابستان به 500 خانوار برسد.

وی دلیل تکمیل نشدن واحدهای دیگر را نبود متقاضی برای آنها مي داند و مي گويد: 70 درصد این واحدها با وام ساخته شده اما 30 درصد دیگر آن معطل آورد متقاضی است که وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت عمرانی شهر جدید رامین مي گويد: طبق بخشنامه مسکن مهر شرکت عمران تنها وظیفه محوطه سازی را برعهده دارد و انشعاب های آب، برق، گاز و تلفن را باید سازمان های مربوط انجام دهند.

 

** چشم ها به انتظار

از 11 هزار واحد مسکن مهری که قرار بود در اهواز ساخته شود تنها دو هزار واحد آماده شده که آنها هم به دلایلی خالی از سکنه هستند؛ آماری که خود گویای همه چیز است و یکبار دیگر تفاوت مدیریت ها در اهواز با دیگر نقاط را به اثبات می رساند.

با همه این شرایط، متقاضیان مسکن مهر و دیگر قشرهاي جامعه به دلیل شرایط نابه سامان اقتصادی و افزایش هزینه های اجاره و رهن مسکن تمایل دارند تا در واحدهای مسکن مهر این دو شهر ساکن شوند، اگر اراده ای برای جمعیت پذیری مسکن مهر باشد و مدیران ارشد استان پیگیر امور باشند."

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید