امروز:
يكشنبه - 30 ارديبهشت - 1403
ساعت :

 

یک روزنامه نگار، منتقد و فعال میراث فرهنگی، کتاب «خوزستان پشت خاکریز سیلاب» را تالیف و گردآوری کرد.

"خوزستان پشت خاکریز سیلاب" عنوان کتابی است با یک صد گزارش، یادداشت و مصاحبه درباره سیلاب بهار ۹۸ خوزستان که توسط خبرنگاران و نویسندگان تهیه و در رسانه های استانی و کشوری درج شده است.

گردآورنده این کتاب و جمع آوری این یک صد گزارش به همت و تلاش خستگی ناپذیر "مجتبی گهستونی" از روزنامه نگاران مجرب خوزستانی انجام شده که در بحران سیلاب خوزستان در بهار ۹۸ بالغ بر ۱۵ گزارش را در روزنامه های ایران و جام جم منتشر کرد.

"مجتبی گهستونی" در این باره گفت: عنوان کتاب "خوزستان پشت خاکریز سیلاب" به گزارشی تعلق دارد که در روزنامه جام جم به قلم این جانب منتشر شده است. همچنین کتاب خوزستان پشت خاکریز سیلاب توسط انتشارات ترآوا در ۴۲۶ صفحه منتشر شد.

مولف و گردآورنده این کتاب افزود: علاوه بر انتشار یکصد گزارش، تحلیل و مصاحبه از ۶۰ روزنامه نگار و تحلیلگر و نیز عکس های «مهدی پدرام خو» از سیلاب، پیشخوان رسانه های کشور که در صفحه نخست خود سیلاب خوزستان را پوشش ویژه دادند، به همراه عکس خبرنگاران و عکاسانی که در بحران سیلاب سماجت فراوانی برای پوشش لحظه ای سیلاب داشتند، منتشر شده است.

همچنین علاوه بر «مهدی مرادی» که شعری درباره سیلاب سروده و در کتاب منتشر شده است، طراحی جلد این کتاب را «عادل اعطا» انجام داده و عکس طرح جلد از "علی معرف" است.

او گفت: کتاب مورد نظر به هیچ وجه سعی در نقد یا تمجید مسوولان ندارد و با انتشار اصل گزارش های منتشر شده در مطبوعات و خبرگزاری ها یا پایگاه های خبری به نقش تاثیرگذار رسانه ها در مواقع بحران برای تهیه گزارش می پردازد و ابعاد مختلف سیلاب خوزستان به واسطه گزارش های میدانی و همنشینی با مردم یا گفت وگو با مسوولان را کنکاش می کند و تلاش دارد تا از جامعه خبری کشور تقدیر کند.

گهستونی یادآور شد: نتیجه سفر روزانه به برخی شهرها و ده ها روستای درگیر سیلاب در خورستان باعث شد تا گزارش، مصاحبه ها و تحلیل های مختلف در رسانه های کاغذی و اینترنتی منتشر شود. تلاش برخی همکاران رسانه های و سماجت آنها در تهیه مصاحبه میدانی و عکس باعث شد تا ترغیب به جمع آوری بخشی از صدها نوشتار منتشر شده در رسانه های استانی و ملی شوم.

این روزنامه نگار خوزستانی گفت: سیلابی که در خوزستان موجب شد تا به بیش از ۲۵۰ روستا آسیب وارد شود و خسارت به ۸۰۰ واحد مسکونی شهری و ۸۷۰۰ واحد مسکونی روستایی وارد شود و آواره شدن ۵۴ هزار دانش آموز و آبگرفتگی و تخریب ۱۲۰ مدرسه را به دنبال داشته باشد حتما باید مورد توجه رسانه ها در ابعاد مختلف قرار گیرد. لذا حجم خسارت های واردشده به خوزستان و گستردگی آن باعث تا افراد بی شماری دست به قلم برده و گوشه هایی از این بحران را یا گزارش کنند یا در مقام تحلیل گر، بررسی کنند.

گفتنی است: در کتاب «خوزستان پشت خاکریز سیلاب» گزارش، مصاحبه، تحلیل و یادداشت هایی از حبیب الله بهرامی، ارمغان بهداروند، مرتضی آژند، دلال آلبوشهبازی، شهرزاد امیری، محمد باریکانی، مهناز بنی تمیم، ترانه بنی یعقوب، اکبر ترکان، ابوالقاسم رحمانی، امیرحسین رحمانی، سپیده رشیدپوریایی، زاهرا رفیعی، فاطمه زورمند، سمیرا زمانی، مهتاب جودکی، مریم جم، زهراچوپان کاره، حمیدحاجی پور، روح الله حجازی، حسام الدین حسینی، سمیرا حسینی، علی حبیب نژاد، کبریا حسین زاده، یوسف حیدری، فرشید خدادادیان، محمد درویش، مهرنوش دژم، ندا رضاپور، محمد سرابی، لیلا شوقی، امین شول سیرجانی، عالیه شکربیگی، محمد صوفی، حمید ضیایی پرور، زهرا غفاری، الهام فخاری، زینب فرحانی، طیبه قاسمی، مهدی قمشی، زهرا کاظمی منش، رضا کربلایی، کوثر کریمی، پرویز کردوانی، ناصر کرمی، زهرا کشوری، شهرام گراوندی، مجتبی گهستونی، عطیه لباف، ستاره لطفی، فاطمه محمدنژاد، کاوه مدنی، فاطمه محمزاده، لیلا مرگن، احمد مسجدجامعی، فریبرز مسعودی، علی رضا مغزی، نسترن یوسف بکیان، سید مصطفی هاشمی طبا، شهرزاد همتی و.... منتشر شده است.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید