امروز:
جمعه - 14 ارديبهشت - 1403
ساعت :

زبانشناسی

دکتر امیر رضائی‌پناه و سمیه شوکتی‌مقرب کتاب زبان و سیاست راتلج را در سه جلد ترجمه می‌کنند.

این مجموعه مقالات را روث وداک و برنارد فورشتنر در سال 2018 گردآوری و در پنج بخش منتشر کرده‌اند.

عناوینی از جمله رویکردهای نظری به زبان و سیاست، رویکردهای روش‌شناختی به زبان و سیاست، ژانرهای کنش سیاسی، کاربردها و مطالعات موردی چالش‌های فرهنگی- اجتماعی معاصر و مطالعه زبان، سیاست و بسیج‌ سیاسی بخش‌های اصلی این مجموعه را تشکیل می‌دهد. از مقالات این مجموعه می‌توان «میشل فوکو: گفتمان، قدرت/ دانش و سوژه مدرن»، «نظریه گفتمان ارنستو لاکلا»، «تاریخ مفهومی: تاریخ مفاهیم بنیادین»، «مطالعات گفتمان انتقادی: رویکردی انتقادی به مطالعه زبان و ارتباط»، «تحلیل محتوا»، «تحلیل پیکره» و «مطالعات زبان‌شناسی شناختی گفتمان انتقادی: پیوند زبان و تصور»، «تحلیل روایت»، «مشروعیت‌یابی و چندوجهیت»، «تحلیل بلاغت» و «فهم مسائل سیاسی از رهگذر تحلیل استدلال» نام برد.

در این مجموعه نام‌هایی همچون روث وداک، کریستوفر هارت، باب جسوپ، تئو فن‌لیوون، مارتین ریزیگل، دیوید بلاک، آندره موسلف و آدام هاجز به چشم می‌خورد و رویکردهای نظری مارکس، گرامشی، آلتوسر، هابرماس، فوکو، لکان، لاکلا وبوردیو بررسی می‌شود.

امیر رضائی‌پناه و سمیه شوکتی‌مقرب که ترجمه این اثر را در دست گرفته‌اند آن را در قالب مجموعه‌ای سه جلدی در اختیار استادان، دانشجویان، پژوهشگران و علاقه‌مندان به حوزه‌های زبان و زبان‌شناسی، تحلیل گفتمان، علوم سیاسی، علوم اجتماعی، مطالعات رسانه‌، مطالعات فرهنگی و رشته‌های وابسته منتشر می‌کنند.

رضائی‌پناه و شوکتی‌مقرب که پیش از این سه کتاب «هویت، گفتمان و انتخابات در ایران»، «تحلیل گفتمان سیاسی» و «و آنگاه معنا زاده شد» را روانه‌ی بازار کتاب کرده‌اند، در نظر دارند به‌واسطه‌ این ترجمه رویکردها، روش‌شناسی‌ها و ابزارهای زبان شناسی، سیاسی و گفتمانی مطرح در جهان را از منابع اصیل به زبان فارسی بازگردانی کنند تا گامی موثر در بهبود مطالعات علمی در این خصوص بردارند.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید