امروز:
دوشنبه - 31 ارديبهشت - 1403
ساعت :

سرمایه های حوزه شعر و ادبیات فراموش نشوند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: آدم های بزرگی در حوزه شعر و ادبیات داریم که باید قدر آنها را بدانیم و در نشست ها و جلسات ادبی از آنها دعوت کنیم و نباید آنها به فراموشی سپرده شوند.

به گزارش حبیب خبر به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، "محمد جوروند" در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره شعر استان- که در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد- گفت: خوزستان در حوزه شعر فارسی و عربی حرف های زیادی برای گفتن دارد.  اشعار ملافاضل سکرانی و رازی فیصلی از شاعران عرب خوزستان در کشورهای عربی خوانده می شوند.

او با اشاره به جشنواره شعر استانی افزود: هشتمین جشنواره شعر استانی چند دوره تعطیل بود که خدا را شکر چند سال اخیر چراغش روشن شده و در حال برگزاری است.

جوروند ادامه داد: چند سال اخیر جشنواره شعر همزمان با نمایشگاه کتاب برگزار شد و فضای خوبی ایجاد کرد و استقبال از آن خوب بود؛ اما شرایط کرونا ما را به این سمت و سو کشاند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه در بین هنرها، شعر جایگاه خاص و ویژه ای دارد، اظهار کرد: جهان با کلام آغاز شد و ارتباط بین خداوند و انسان با کلام شکل می گیرد.نزدیک ترین نوع هنر به ارتباط خدا با انسان، هنر شعر است.

در جشنواره هشتم ظرفیت ها و رویش های اخیر شعر خوزستان حضور دارند

دبیر هشتمین جشنواره شعر خوزستان نیز در این آیین گفت: در این جشنواره ظرفیت ها و رویش های اخیر شعر خوزستان حضور دارند که با اینکه پیشکسوتان در این جشنواره شرکت کردند اما این دوستان توانستند خودشان را نشان دهند.

فردین کوراوند افزود: انجمن شعر خوزستان، از قدیمی‌ترین انجمن‌های این استان به شمار می‌رود که از سال ۷۵ فعالیت خود را آغاز کرده و در سال ۷۸ ثبت شده است. این رویداد ادبی با قدمتی قریب به بیست سال قدیمی ترین جشنواره شعر استان خوزستان است.

 

در شعرهای این دوره رگه های واقعه ی مهم جنگ تحمیلی خود را نشان داده است

در ادامه نماینده هیأت داوران بیانیه هیأت داوران این دوره از جشنواره را قرائت و به نکاتی در این بیانیه اشاره کرد و گفت: در شعرهای این دوره رگه های واقعه ی مهم جنگ تحمیلی خود را نشان داده است و شاعرانی چند به آن پرداخته اند.

رضا بختیاری اصل افزود: شعرهای شرکت کننده در این همایش غیر از معدودی از روند کلی شعر فضای مجازی که همان دلنوشته نویسی و ساده انگاری است؛ دور بوده اند.

او ادامه داد: ساختار و فرم و اجتماع و در پاره ای شعرها حدیث نفس برجسته بوده و بوم گرایی نیز در بخشی از شعرها به نمایش گذاشته شده است.

داور هشتمین جشنواره شعر استان خوزستان تصریح کرد: شعر جوان خوزستان مانند پیشکسوتان باید این نکته را بداند که ادبیات بی حواشی و در خلوت خلاقه شکل می بندد و بند ناف خود را نباید از فرهنگ و اسطوره و شعر گرانقدر هزارساله ی فارسی قطع نماید.این مهم با مطالعه شکل می بندد.

 

معرفی برگزیدگان جشنواره

در بخش کلاسیک، جمال پناهی نژاد،علی کاظمی و الهام علی پور و در بخش سپید،بهزاد بهادری، محمد جانبازان و اکبر آزادپور به عنوان برگزیدگان جشنواره بدون اولویت شناخته شدند.

ودود جوانی،سید اسماعیل شریف هاشمی شایسته تقدیر بخش کلاسیک و احمد تمیمی و ندا ذات به عنوان شایسته تقدیر بخش آزاد معرفی شدند.

همچنین درحوزه کتاب،از میثم خالدیان در بخش سپید و سید علیرضا شفیعی در بخش کلاسیک تجلیل شد.

در این مراسم علی کاظمی،الهام علی پور،اکبر آزادپور و سید علیرضا شفیعی شعرخوانی کردند و زیبا صالحپور رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز استان خوزستان به عنوان مهمان حضور داشت.

بهزاد زرین‌پور، مهرنوش قربانعلی و رضا بختیاری‌اصل داوران بخش شعر آزاد جشنواره و غلامرضا طریقی، عبدالحمید ضیایی و کبری موسوی قهفرخی آثار بخش موزون را داوری کردند.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید