امروز:
شنبه - 8 ارديبهشت - 1403
ساعت :

کاهش روزهای گرد و غبار اهواز در سال ۹۸

 مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تعداد روزهای گرد و غباری در اهواز در سال ۹۸ نسبت به سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش حبیب خبر به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، محمدجواد اشرفی با بیان این مطلب گفت: بر اساس نتایج حاصل از ایستگاه‌های سنجش در سطح استان و شهر اهواز و مقایسه آماری شاخص کیفی تعداد روزهای گرد و غبار در اهواز در سال ۹۸ نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری داشته است، به طوری که در سال ۹۸ تعداد روزهای پاک، سالم و قابل قبول ۳۱۹ روز بوده در حالی که تعداد این روزها در سال‌های ۹۵ و ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۱۳۱، ۲۳۵ و ۲۴۲ روز ثبت شده است که خود گویای افزایش روزهای پاک، سالم و قابل قبول است.

 وی ادامه داد: روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس ۳۹ روز در سال ۹۸ و در سال‌های ۹۵ و ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۱۶۸، ۸۸ و ۹۷ روز بوده است که نشان از کاهش روزهای ناسالم برای گروه های حساس دارد.

اشرفی تعداد روزهای ناسالم برای همه گروه‌های سنی در سال ۹۸ را ۶ روز اعلام کرد و گفت: تعداد این روزها در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۵۵، ۲۰ و ۱۶ روز بوده است که این نتایج، روند کاهشی روزهای ناسالم را نشان می‌دهد.

وی افزود: در سال گذشته تعداد روزهای بسیار ناسالم یک روز و در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ به ترتیب ۲، ۷ و ۲ روز بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: خوشبختانه در سال ۹۸ روز خطرناکی به لحاظ گرد و غبار نداشتیم و این در حالی است که در سال های ۹۵، ۹۶ و  ۹۷ به ترتیب ۱۴، ۱۵ و ۸ روز هوای خطرناک ثبت شده بود.

اشرفی گفت: خوشبختانه بارش‌های دو سال اخیر و برنامه‌های مدیریتی مهار کانون‌های گرد و غبار نتایج خوبی به دنبال داشته و از سال ۹۵ تاکنون روند کاهشی روزهای گرد و غبار و افزایش روزهای پاک و سالم به خوبی نمایان است.

وی تصریح کرد: مهار کانون های گرد و غبار داخلی با کاشت ۲۶ هزار هکتار نهال، احداث کانال انتقال آب به طول تقریبی ۴۷ کیلومتر به منظور آبرسانی به عرصه های نهال کاری شده و قرق آبی کردن اراضی مستعد خیزش گرد و غبار، قرق و کنترل مدیریت چرا در بیش از ۱۰۰ هزار هکتار، تامین حق آبه تالاب های هورالعظیم و شادگان به عنوان کانون‌های مهم گرد و غبار داخلی و آبگیر شدن آن‌ها در کنار بارندگی‌های مناسب سال ۹۸ از جمله عوامل اصلی کنترل و مهار کانون های داخلی گرد و غبار استان بوده است.

اشرفی همچنین یادآور شد: در سه سال گذشته تا کنون بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومان در راستای طرح‌های مقابله با گرد و غبار در استان خوزستان توسط دستگاه های اجرایی مختلف مانند سازمان جهاد کشاورزی (جهاد نصر)، اداره کل منابع طبیعی استان، مدیریت بحران استانداری، اداره کل  هواشناسی، اداره کل فروگاه‌های استان، شهرداری اهواز و اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان هزینه شده است.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید