امروز:
جمعه - 24 اسفند - 1403
ساعت :

توصیه‌هایی برای یک سفره ایمن و مغذی

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نقش غذای ایمن و مغذی در تضمین سلامت، گفت: توصیه می شود مصـرف انـواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سس های آمـاده، کیـک، بیسکوییت و شیرینی به حداقل برسد و به جای غذاهایی که در کارخانجات صنایع غذایی تهیه می شوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضاً نگهدارنده های شیمیایی هستند، از غذاهای خانگی و طبیعی استفاده شود.

 

به گزارش حبیب خبر، زهرا باقری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تغذیه و غذای سالم، عامل اساسی در تضمین سلامت جسم و روان انسان‌ها است بنابراین برای بهره مندی از تغذیه ای صحیح، باید همه روزه از تمامی گروه های غذایی شامل نان و غلات، گوشت ها، لبنیات، میوه ها، سبزی ها، قندها و چربی ها به تعادل و تناسب استفاده کرد.

 

وی افزود: در صورتی که نان مصرفی از آرد سبوس‌دار تهیه شده باشد و فرآیند تخمیر که سبب بهبود کیفیت تغذیه ای آرد می شود نیز در آن رخ داده باشد بهترین نوع نان محسوب خواهد شد؛ در میان نان های سنتی، سنگک دارای این ویژگی ها است.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: حبوبات نیز نقش مهمی در تامین بسیاری از نیازهای تغذیه ای انسان از جمله پروتئین، فیبرهای غذایی و بسیاری از املاح مورد نیاز بدن از جمله آهن و روی دارند و مصرف مرتب آن ها همواره توصیه می شود.

 

وی افزود: مغزها و دانه ها نیز مانند بادام، فندق، گردو و پسته منابع غنی از پروتئین، چربی های ضروری و بسیاری از املاح و ویتامین ها هستند و مصرف مرتب آن ها از نوع کم نمک و به مقدار کم می تواند نقش موثری در سلامت انسان داشته باشد.

 

باقری بیان کرد: گوشت مصرفی باید کاملاً لخم و چربی آن گرفته شده باشد و مرغ نیز بهتر است بدون پوست طبخ و مصرف شود.

 

وی با بیان اینکه توصیه می شود دست کم دو بار در هفته ماهی مصرف شود، عنوان کرد: ماهی نیز ترجیحا تنوری و یا کبابی طبخ و از مصرف پوست آن اجتناب شود.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: لبنیات مصرفی که عمدتاً شیر، ماست و پنیر هستند نیز باید کم چرب باشند. برای تامین نیاز بسیاری از مواد مغذی، مصرف روزانه دو تا سه واحد لبنیات در بیشتر گروه های سنی ضروری است و هر واحد شامل یک لیوان شیر یا ماست کم چرب و یا به اندازه یک قوطی کبریت پنیر است.

 

وی افزود: کشک نیز در گروه لبنیات قرار دارد و در انواع غذاهای سنتی مانند انواع آش ها و کشک و بادمجان استفاده می شود؛ کشک منبع غنی از پروتئین و کلسیم است.

 

باقری با بیان اینکه بهتر است میوه ها و سبزی ها تازه و خام مصرف شوند، گفت: در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، می توان از میوه ها و سبزی های خشک شده یا پخته شده نیز استفاده کرد. باید کودکان و نوجوانان را نیز به مصرف سبزی های تازه مانند سبزی خوردن و سالاد همراه با غذا تشویق کرد.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: روغن مصرفی در طبخ غذا باید از نوع گیاهی مایع باشد. برای سرخ کردن مواد غذایی نیز باید صرفاً از روغن های گیاهی مخصوص سرخ کردن استفاده کرد.

 

وی عنوان کرد: بهتر است غذاها به شکل آب‌پز یا بخارپز و یا کبابی طبخ و مصرف شوند. غذاهای سرخ شده برای سلامت انسان مضر هستند و در صورت نیاز باید غذاها را با مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی تفت داد.

 

وی با بیان اینکه بهتر است غذای روزانه باید در حجم کم و دفعات زیاد صرف شود، گفت: توصیه می شود ساعات صرف غذای روزانه، ثابت و بدون تغییر باشند.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر محدودیت مصرف نمک، قند، شکر و غذاهای حاوی این مواد بیان کرد: توصیه می‌شود سر سفره از نمک استفاده نشود. هنگام طبخ نیز صرفاً مقدار اندکی نمک (نمک یددار تصفیه شده) مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی افزود: توصیه می شود مصـرف انـواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آبمیوه صنعتی، سس های آمـاده، کیـک، بیسکوییت و شیرینی  به حداقل برسد و به جای غذاهایی که در کارخانه های صنایع غذایی تهیه می شوند و حاوی مقادیر زیادی نمک، شکر یا روغن و بعضاً نگهدارنده های شیمیایی هستند، از غذاهای خانگی و طبیعی استفاده شود.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید