نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
اسفناج گیاهی سرشار از کلسیم و ویتامین است و مصرف آن می تواند از انواع بیماری های قلبی، مفصلی و سرطان و پوکی استخوان پیشگیری کند. اسفناج به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان ها بسیار مفید است از این رو برای خانم های باردار، شیرده و یائسه منبعی غنی و مفید به حساب می آید.
از طرفی انرژی بسیار پایینی دارد به طوری که هر ۱۰۰ گرم آن حاوی ۱۰ کیلو کالری انرژی است و میزان فیبر خوراکی آن نیز ۸٫۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم است و برای افراد با قند و چربی بالا مناسب است.
اسفناج را نباید آب پز کرد. پختن اسفناج در آب باعث از بین رفتن خواص مفید و ویتامین های آن می شود، بنابراین بهترین راه حل تفت دادن اسفناج است.
تخم کتان به خاطر داشتن اسیدهای چرب امگا-۳ از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می کند.
از خواص دیگر تخم کتان میتوان به کاهش کلسترول، تثبیت قند خون، کمک به کاهش وزن، افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان اشاره کرد.
بادام سرشار از چربی غیر اشباع و مواد مغذی مثل کلسیم و منیزیم است. مقدار کلسیم موجود در ۲۰-۲۵ عدد بادام بیشتر از یک چهارم فنجان شیر است و برای استحکام بافت استخوان و دندان و جلوگیری از پوکی استخوان منبعی غنی به حساب می آید. بادام غنی ترین منبع غیر حیوانی کلسیم است.
مقدار کلسیم موجود در بروکلی با شیر برابری می کند و مصرف آن برای افرادی که مبتلا به پوکی استخوان هستند و یا از کمبود کلسیم رنج می برند بسیار مفید است. اما شیر به دلیل داشتن ویتامین دی برای مبتلایان پوکی استخوان منبع بهتری است. کلم بروکلی غنی ترین منبع آهن در بین گیاهان به شمار می رود.
یکی از منابع غنی کلسیم، مس، منیزیم و روی، کنجد است. مهم ترین ماده معدنی موجود در کنجد که باعث پیشگیری از پوکی استخوان در یائسگی و یا بیماری آرتریت روماتوئید می شود، کلسیم است. همچنین مس نقش مهمی در کاهش درد و رفع التهاب در بیماری های آرتریت روماتوئید دارد و علت آن حضور در سیستم های آنزیمی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. همچنین فعالیت نوعی آنزیم که برای اتصال کلاژن و الاستین مورد نیاز است نیز به مس وابسته است. کلاژن و الاستین در ساختار، قدرت و قابلیت ارتجاع رگ های خونی، استخوان ها و مفاصل مهم هستند.
از عوارض پوکی استخوان می توان شکستگی در ناحیه لگن و ستون فقرات نام برد. شکستگی لگن معمولا به دلیل زمین خوردگی اتفاق می افتد و می تواند منجر به ناتوانی جسمی و در بعضی موارد مرگ شود.
شکستگی در ستون مهره ها حتی اگر زمین نخورده باشید هم اتفاق می افتد، ضعیف شدن استخوان های ستون فقرات تا حدی پیش می رود که منجر به کمردرد، کوتاهی قد و به وجود آمدن قوز می شود.
نوشیدن نوشابه های گازدار علیرغم لذت بخش بودن مضرات بسیاری برای بافت های استخوانی دارد و از عوامل اصلی ابتلا به پوکی استخوان است. وجود اسید فسفریک در نوشابه های گازدار باعث دفع شدید کلسیم از بدن و پوکی استخوان و تخریب دندان ها می شود. برای تولید نیوشابه لاکیدو ابتدا چربی و پروتئین شیر از آن جدا شده که در نتیجه این عمل مایع بدون رنگ و بویی به دست می آید که تمامی املاح معدنی و ویتامین های شیر در آن موجود است. به این مایع ارزشمند پلاسما یا سرم شیر میگوییم.
طی فرآیند تولید با اضافه شدن طعم دهنده استاندارد و اسید لاکتیک طبیعی شیر و سایر ترکیبات، این مایع به نیوشابه لاکیدو تبدیل می شود. که نه تنها باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان نمی شود بلکه میزان املاح مفید و کلسیم موجود در دو لیوان نوشابه لاکیدو معادل یک لیوان شیر است.
قند لاکیدو نسبت به نوشابه های معمول حدودا ۴۰ در صد کمتر است و بخش زیادی از آن از قند طبیعی شیر یعنی لاکتوز تامین می شود. به همین دلیل به جای اسید فسفریک که عملکرد آن خنثی کردن طعم شیرینی زیاد است، از اسید لاکتیک طبیعی و سالم شیر استفاده شده است.
با مصرف لاکیدو در کنار غذا علاوه بر لذت نوشیدن نوشابه دیگر نگران مضرات و خطراتی مثل پوکی استخوان نخواهیم بود و می توانیم نوشابه ای بهتر را روی میز غذا بدون محدودیت سنی برای مصرف داشته باشیم.
ارسال نظر به عنوان مهمان