امروز:
سه شنبه - 18 ارديبهشت - 1403
ساعت :

با شیوع کرونا یکی از مهم‌ترین تاکیدات پزشکان و متخصصان و کارشناسان حوزه سلامت تقویت سیستم ایمنی بدن بود تا در صورت ابتلا به بیماری، بدن توانایی کافی برای مقابله با آن را داشته باشد.

عوامل متعدد تغذیه‌ای می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند که شامل موارد زیر است:

- مصرف غذاهای حاوی روی و سلنیوم مانند غذاهای دریایی، غلات، برنج، شیر و فرآورده‌های لبنی و زرده تخم‌مرغ

- مصرف ویتامین A: جگرسیاه، شیر، تخم‌مرغ، ماهی، اسفناج، هویج، کدو حلوایی و گوشت قرمز

- مصرف ویتامین C: میوه‌ها، مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سبز، کیوی و توت فرنگی

- مصرف ویتامین B: گندم، برنج، جو، سیب‌زمینی، ماکارونی، موز، شیر، پنیر، ماهی و تخم مرغ

- مصرف ویتامین D و امگا۳: انواع ماهی‌ها، قارچ و زرده تخم مرغ

- مصرف آهن و ید: تخم مرغ، گوشت قرمز، اسفناج، لوبیا، میگو، زردآلو و بادام

- کاهش اضطراب و احساسات منفی: تنش و استرس باعث افزایش کورتیزول و کاهش سیستم ایمنی بدن می‌شود.

- استفاده نکردن از سیگار و قلیان: مواد شیمیایی مضر موجود در دود سیگار دفاع طبیعی بدن را تضعیف می‌کنند.

- مصرف نکردن الکل: الکل باعث نابودی سلول‌های آنتی‌بادی و کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

- تغذیه و رژیم مناسب: سلامت سلول‌های سیستم ایمنی به رژیم غذایی صحیح ارتباط دارد.

- وزن مناسب و ورزش و تحرک: ورزش منظم یکی از ارکان زندگی سالم است و باعث تناسب اندام می‌شود.

- حداقل روزانه بین 30 تا 40 دقیقه در یک مکان خلوت یا درمنزل با رعایت فاصله فیزیکی تحرک لازم را داشته باشیم تا  عرق بدن درآید، ضربان قلب افزایش یابد و تعداد تنفس بالا رود.

- خواب کافی و شادابی: کمبود خواب و خستگی، سیستم ایمنی را از ترمیم توان  دفاعی خود ناتوان می‌کند.

- آبرسانی کافی به بدن: نوشیدن آب کافی به خروج مواد سمی، مضر و مواد دفعی از بدن کمک می‌کند.

   قدر زندگی را بدانیم و با بی احتیاطی و غفلت آن را به خطر نیاندازیم.

دکتر مهرداد شریفی

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید