نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
شور شدن غذا اتفاقی است که ممکن است برای هر فردی در آشپزی پیش بیایید که برطرف کردن آن غیر ممکن نیست و میتوان به راحتی شوری غذا را از بین برد.
به گزارش حبیب خبر به نقل از نمناک، پختن غذا فوتوفنهای خاص خود را دارد و میزان مواد مورد استفاده در آن باید اندازه باشد تا ذائقه افراد را اذیت نکند. شور شدن غذا با مصرف بسیار زیاد نمک، مخصوصا در مواقعی که مهمان داریم اتفاق میافتد و اوضاع را بیش از پیش استرسآور میکند و این حالت ممکن است در مورد آشپزهای کاربلد هم رخ دهد اما این موضوع هیچ جای نگرانی ندارد.
میدانید که شور شدن غذا به معنی این است که نمک مصرفی بیش از اندازه در غذا استفاده شده است و خوردن آن را کمی دشوارتر کرده است ولی باید بدانید که برای برطرف کردن این مشکل راههای زیادی وجود دارد که ما در این مطلب شما را با چند ترفند آشنا میکنیم.
یک قند را داخل یک قاشق بگذارید و آن قاشق حاوی قند را داخل قابلمه غذای خود قرار دهید. قرارگیری قاشق طوری باید باشد که قند آب نشود و پس از اینکه لحظاتی سپری شد میتوانید قاشق و قند را از داخل غذا بردارید.
یک سیب زمینی را پوست بگیرید و آن را به دو قسمت تقسیم کنید و داخل غذای در حال جوش بیندازید. با این کار نمک اضافی غذا توسط سیب زمینی جذب میشود و پس از پخت غذا به راحتی میتوانید سیب زمینی را از داخل آن خارج کنید، چنانچه طعم سیب زمینی در غذا را دوست ندارید میتوانید از تکه نان خشک نیز استفاده کنید.
در بعضی غذاها همچون خوراک سبزی یا گوشت برای اینکه شوری غذا را کاهش دهید میتوانید از میوهها استفاده کنید؛ مثلاً چند تکه آناناس یا سیب انتخاب خوبی برای مخفی کردن مزه شوری غذا هستند.
چنانچه غذایی که پختهاید مثل آبگوشت یا خورش آبکی است میتوانید برای رفع شوری آن مقداری آب به آن بیفزایید. البته باید توجه داشته باشید که از تبخیر آب غافل نشوید. در حقیقت چنانچه صبر کنید آبی که اضافه کردهاید بجوشد و به غلظت اولیه برسد کار شما بیهوده خواهد بود ولی چنانچه میخواهید غذایتان بیش از حد آبکی شود میتوانید مقداری از آب شور آن را تخلیه کرده و با آب جدید جایگزین کنید.
چنانچه از مواد اولیه غذای خود باقی مانده است میتوانید با اضافه کردن آن به غذا مخصوصاً اگر داخل آن از هویج یا سیب زمینی استفاده شده باشد شوری غذا را تا حدود زیادی برطرف کنید. در مورد برطرف کردن شوری غذاهایی همچون سوپ با استفاده از رشته و ماکارونی به راحتی میتوانید شور بودن آنها را برطرف کنید و شاید خوشمزهتر هم شوند.
وقتی غذا سرد است مزه شوری آن بیشتر احساس میشود، پس وقتی غذایتان شور هست بهتر است غذا را با دمای بالا سرو کنید در واقع میتوان گفت حقیقت فرار کنید.
روشی که شاید برایتان خیلی عجیب باشد استفاده از اسفنج است. زمانی که هیچ راهکاری برای رفع شوری غذا ندارید می توانید از داروخانه یک اسفنج بهداشتی خریداری کنید و آن را داخل غذا قرار دهید تا به مدت ده دقیقه با آن بجوشد و نمک غذا را به خود بگیرد.
روش جالب دیگری که اصلا امتحان نکردهاید استفاده از قاشق نقره است. به این صورت که با استفاده کردن از قاشق نقره حین طبخ غذا میتوانید از شوری آن بکاهید.
در برخی از غذاها مانند کوکو که در آنها از سبزیجات استفاده میشود میتوان با شستن سبزیها از شور شدن غذا جلوگیری کرد. پس چنانچه بعد از اینکه نمک را اضافه کردید غذایتان شور شد میتوانید سیب زمینی، لوبیا سبز یا سبزیجات و... را دوباره بشویید تا از شوری غذایتان کم کنید.
برای اینکه طعم شوری غذا را کاهش دهید میتوانید از مواد اسیدی مثل عصاره مرکبات، گوجه فرنگی، سرکه و ترشی استفاده کنید.
برای اینکه تاثیر زیادی در کاهش شوری غذایتان داشته باشید میتوانید از مخلوط هر دوی آنها یعنی مواد اسیدی و شکر استفاده کنید.این عمل را تا زمانی که شوری غذا رفع شد ادامه دهید.
بهتر است از نمک دانه درشت استفاده کنید تا غذایتان شور نشود چون نمکهای معمولی به خاطر ریز بودنشان با کمی حرکت دادن نمکدان به مقدار بیشتری در غذا ریخته میشود و باعث شوری غذا میشود.
بهتر است که نمک را در چند مرحله به غذا اضافه کرد تا با هر بار چک کردن شوری و کم بودن نمک معلوم شود در اخر قبل از اینکه غذا را بکشید آن را مزه کنید.
غذاهای آبکی مثل انواع آش و خورش مقداری از آبی را که اضافه کردهاید در ابتدا از دست میدهند پس بهتر است نمک را در مراحل آخر به آنها اضافه کنیم.
زمانی که سبزی که بخارپز کردهاید شور شده است میتوانید آن را با مقداری خامه سرو کنید و یا میتوانید سبزیتان را در مخلوط آب جوش و خامه قرار دهید تا کمی از نمکش کم شود،اما در این صورت کالری غذایتان کمی بالا میرود.
یک ضرب المثل قدیمی هست که اشاره به پیشگیری بهتر از درمان هست دارد.پس ما هم به جای اینکه راه حلی برای رفع شوری غذا پیدا کنیم بهتر است با استفاده از این توصیههای آشپزی نگذاریم غذایمان شور شود.
ارسال نظر به عنوان مهمان