امروز:
دوشنبه - 17 ارديبهشت - 1403
ساعت :

 
«از اندیمشکی‌ها» منتشر شد

 کتاب «از اندیمشکی‌ها» تالیف دکتر عباس امام، خوزستان‌پژوه و استادیار آموزش زبان انگلیسی دانشگاه شهید چمران اهواز، منتشر شد.

این کتاب را انتشارات دارالمؤمنین دزفول در ۳۰۰ نسخه و با قیمت ۶۰۰ هزار ریال به ۲ شکل مکتوب و مجازی انتشار داده است.

 امام در مقدمه این کتاب نوشته است:

«از دستاوردهای مثبت پیـدایش، گسـترش سـریع و همگـانی شـدن شبکه‌های اجتماعی پیام‌رسان (مانند واتساپ، تلگرام، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و نظایر آنها) در دهه ۱۳۹۰ یکی هم آن بود که ما شهروندان موفق شدیم تا از طریـق آنها دوستان، همشهریان و هم‌محله‌ای‌های قدیمی خود را پس از چندین دهه بازیابیم؛ پدیده‌ای که تا چند سال پیش تصور آن ناممکن بود! اندیمشکی‌هایی که بعد از تحـولات انقـلاب اسلامی، وقوع جنگ عراق علیه ایران و در نتیجه مهاجرت‌ها و کوچ‌های ناچـار درون‌استانی، برون استانی و حتی برون‌مرزی کمتر احتمال می‌دادند تا دوباره از دوستان، هم‌محله‌ای‌ها و همشهری‌های دیرین خود نشانی بیابنـد، اکنـون بـه یمن ایـن شبکه‌های اجتماعی خبررسان از این امکان برخوردار می‌شدند تـا بـار دیگر یکدیگر را یافته و با شوق و ذوق از گذشته‌های خـود سخن بگویند و خاطرات تلخ و شیرین خـویش را بازگویی و رد و بدل کنند.

در این میان، من نیز از این بخت برخوردار شدم تا از طریق عضویت در این گونه شبکه‌ها با مجموعه‌ای از دوستان، هم‌محله‌ای‌هـا و همشهریان خود که پس از ۴۰ سال کوچ از اندیمشک، بعضا رد آنها را کلا گم کـرده بـودم، دوباره ارتباط برقرار کنم. این امکان البته که ارزش فوق‌العاده‌ای داشته و دارد چراکـه به این ترتیب امکان بازیابی و بازخوانی بخشی از هویت ما فـراهم می‌شد.

در همین شبکه‌ها بود که ما افراد ۶۰ ساله به بالا ساعت‌ها با همدیگر از این می‌گفتیم که والدین ماها اندیمشکی‌های قدیمی که‌ها بودند؟ از کجاها بــه اندیمشک آمده بودند؟ اندیمشک و اندیمشکی‌های دهه‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۶۰ در چه شرایطی زنـدگی کردند؟ امکانات شهری اندیمشک چه بود؟ راه‌آهن اندیمشک برای شهر چه کرد و راه‌آهنی‌های قدیمی عمدتا کجایی بودند و در توسعه و عمران شهر چه نقشی داشتند؟ بازار اندیمشک، آموزش و پرورش اندیمشک، ورزش اندیمشک، هنر اندیمشک و فرهنگ عمومی شهر چگونه بود و چگونه شد؟ سـد دز و پایگـاه وحـدتی چـه نقشی در تحولات جمعیتی و فرهنگی اندیمشک داشتند؟ برادران اقبال که بودند؟ برادران اجوری که بودند؟

حسین گـازرانی، جـلال آرام، محمـد غلامحسـینی، آقـا و خانم حکـامزاده و خاندان صلحدوست کجای تاریخ عمومی اندیمشک قرار می‌گیرنـد؟ کارخانـه ماشین‌سازی متفقین و سینمای متفقین کجای اندیمشک بودند؟ بلورو کوچکه چه بـود و کجـا قرار داشت؟ کانال‌های گنداب محله ساختمون و کانال عریض و روباز جاده سد دز چـه وضعیتی داشت؟ در ۶۰ فامیلی و ۹ فامیلی چه می‌گذشت؟ اهمیـت سـینما پارادیـای اندیمشک در استان پر سینمای خوزسـتان قبـل انقـلاب در چه بـود؟ درزیـن‌خونـه چـه محله‌ای بود و کجا بود؟ اندیمشکی‌های ارمنی، آشوری و زرتشتی چه کسـانی بودنـد؟ و ده‌ها نکته و پرسش دیگر از این دست.

البته این کتاب مختصر به هیچ وجه به هدف پاسخ دقیق و مفصل بـه همه ایـن پرسش‌ها نوشته نشده است. پاسخ به پرسش‌های بـالا و بسیاری از دیگر از ایـن گونـه پرسش‌ها درباره تاریخ گذشته اندیمشک عمدتا به صورت مستند و مفصـل در دیگر آثار نگارنده این سطور آمده‌اند کـه می‌توان بـه آنها مراجعه کرد. در واقع، آنچه نقطه اتصـال مطالب این مجموعه کم‌حجم می‌باشد ارتباط اکثریت آنها با اخباری است که من نگارنده در فاصله زمانی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹ به صورت جسته‌گریخته از طریـق شبکه‌های اجتماعی پیام‌رسان از اندیمشک و اندیمشکی‌هـا بـه دست آورده‌ام و بـراساس آن اخبار دست به قلم شده و مطالبی نوشته و منتشر کرده‌ام. امیـد اسـت بـا توجـه بـه کمبـود شدید مطالب مکتوب تاریخی درباره گذشته اندیمشک ایـن مطالب اندک بتوانـد بـه تدوین مطالب گسترده‌تری درباره تاریخ و کیستی و چیستی اندیمشک و اندیمشکی‌ها کمک کند.»

امام همچنین با اشاره به چاپ و انتشار ۲ اثر قبلی خود درباره تاریخ عمومی اندیمشک با عنوان‌های «اندیمشک و اندیمشکی‌ها، از آغاز تا پایان سال ۱۳۶۰ خورشیدی» در ۴۰۰ صفحه (انتشار ۱۳۸۸) و  «مجموعه صوتی _ تصویری تاریخ شفاهی اندیمشک» (انتشار ۱۳۹۱) به ایسنا گفت: اکنون سومین اثر بنده درباره اندیمشک با نام «از اندیمشکی‌ها» منتشر شده است. 

وی ادامه داد: با توجه به هزینه‌های گزاف خرید کتاب توسط کتابخوانان در شرایط تاسف‌بار فعلی تصمیم گرفتم تا این اثر را به صورت رایگان از طریق شبکه‌های اجتماعی منتشر ساخته و در اختیار عزیزان علاقه‌مند به تاریخ عمومی اندیمشک قرار دهم. امیدوارم مورد توجه صاحب‌نظران و علاقه‌مندان قرار گیرد و به هر شکل ممکن به دیگر همشهریان همرسانی کنند.

امام همچنین اظهار کرد: به استحضار برسانم برای افرادی که مایل هستند کتاب را به صورت معمولی کاغذی آن داشته باشند تا چند روز آینده چند نسخه محدود کاغذی نیز از کتاب منتشر و در کتابفروشی‌های اندیمشک به علاقه‌مندان عرضه خواهد شد.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید