امروز:
يكشنبه - 30 ارديبهشت - 1403
ساعت :

آیین گشایش کتابخانه عمومی ابن سِکّیت در منطقه محروم ملاشیه اهواز با حضور اهالی منطقه ملاشیه و اصحاب رسانه برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در آیین افتتاح کتابخانه عمومی «ابن سکیت» منطقه ملاشیه اهواز، اظهار کرد: در دور جدید فعالیت کتابخانه های عمومی، چند رویکرد را به عنوان عنوان راهبردهای جدی در پیش گرفتیم که اولین رویکرد بحث توسعه زیرساخت های کتاب و کتابخوانی بود.

منصور کوهی رستمی، افزود: برای رعایت عدالت اجتماعی باید دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی برای تمامی اقشار فراهم شود. در این زمینه بحث بهسازی کتابخانه ها مورد توجه قرار گرفت که ظرف دو سال اخیر با شدت بیشتر دنبال شد و اقدامات خوبی صورت گرفت.

او با اشاره به اینکه در حال حاضر بین 45 تا 50 کتابخانه به صورت کامل بهسازی و کتابخانه های استانداردی را ایجاد شده، ادامه داد: در حوزه زیرساختی هم فرآیند ساخت پروژه های مختلفی از سال 90 آغاز شده بود که به دلایل مختلفی به بهره برداری نرسیده اند

کوهی رستمی، اضافه کرد: این موضوع به عنوان یکی از اولویت های انجمن کتابخانه های عمومی استان مدنظر قرار گرفت و اعتبار خوبی برای این پروژه ها که شامل 12 کتابخانه می شد، اختصاص یافت.

او تصریح کرد: سال گذشته چهار کتابخانه از این پروژه های نیمه تمام افتتاح شد و امسال هم دومین کتابخانه به بهره برداری رسید و دو کتابخانه دیگر شامل کتابخانه عمومی روستای دهکده حمیدیه و کتابخانه مرکزی شهرستان کارون آماده افتتاح است و مابقی کتابخانه ها نیز تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

 

*افتتاح ۶ کتابخانه تا پایان سال جاری

او با بیان اینکه ویژگی همه این کتابخانه ها این است که همگی در مناطق محروم، حاشیه ای و روستایی قرار دارند، عنوان کرد: از دیگر رویکردهای کتابخانه های عمومی استان این است که در همه شهرستان ها کتابخانه مرکزی ایجاد شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با اشاره به اینکه 6 شهر خوزستان کتابخانه ندارند گفت: این شهرها شامل الهایی، آبژدان، چغامیش، حمزه، سیاه منصور و سرداران است و به فضل خدا این شهرها نیز دارای کتابخانه های عمومی خواهند شد.

او بر توجه به بُعد محتوایی کتابخانه ها جهت اثرگذاری بیشتر فرهنگی در سطح جامعه تاکید کرد و یاد آور شد:اعتقاد ما بر این است کتابخانه ها به مراکز فرهنگی و اجتماعی تبدیل شوند، یعنی نگاه ما به کتابخانه ها صرفا امانت کتاب نباشد و تلاش می کنیم تبلورهای فرهنگی را با قشرهای مختلف با تاکید بر حوزه کودک و نوجوان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه تمامی کتابخانه های ما به بخش کودک با تجهیزات و منابع مورد نیاز این قشر مجهز است، تاکید کرد: تمام کتابخانه های عمومی استان به نرم افزار آنلاین مجهز هستند و در بحث کتابخانه دیجیتال نیز امسال با در نظر گرفتن اعتبار لازم انجام خواهد شد. برای اولین بار در کشور بحث کتابخانه های عمومی دیجیتال را در استان در حال انجام است.

کوهی رستمی، با اشاره به کتابخانه «ابن سکیت» ملاشیه، بیان کرد: این کتابخانه بیستمین کتابخانه اهواز و صد و هفتاد و ششمین کتابخانه عمومی استان است که فرآیند احداث آن از سال 92 آغاز شده بود و از اعتبارات تملک دارایی و 2 درصد نفت، 1.5 میلیارد تومان صرف ساخت و 150 میلیون تومان هم صرف تجهیزات آن شده است.

او خاطر نشان کرد: در بخش تجهیزاتی برای 6 کتابخانه که تکمیل شده بودند با کمبود بودجه مواجه بودیم که با حمایت های اداره کل امور اجتماعی استانداری، 700 میلیون تومان برای این امر در نظر گرفته شد و امروز این کتابخانه ها را تجهیز و آماده بهره برداری هستند.

 

*چهار هزار و 800 متر به فضای کتابخانه های عمومی استان

او یاد آور شد: با تکمیل کتابخانه هایی که در دست احداث است، طی یک سال و نیم آینده، چهار هزار و 800 متر به فضای کتابخانه های عمومی استان افزوده می شود و از آنجا که در مناطق کم برخوردار هستند، اثرات فرهنگی بسیاری را در پی خواهد داشت.

در این جلسه، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه اینگونه اقدامات می تواند برای مردم مایه امیدواری باشد که مسئولان، دولت و نظام به فکر آنها هستند، اضافه کرد: قطعا بسیاری از آسیب های اجتماعی با انجام این اقدامات توسعه ای از بین خواهد رفت.

آیت اله محسن حیدری بهبود زیرساخت های منطقه ملاشیه را اقدامی بسیار شایسته دانست و افزود: در کنار آن باید نسبت به شناسایی نیروهای لایق و تحصیل کرده و کارآمد و سپردن این گونه کارها به نیروهای محلی و بومی اقدام کرد؛ جوانان وقتی احساس کنند که مورد اعتماد دولت و مسئولان هستند بیشتر دل به کار می دهند و نسبت به آینده خود امیدوارتر می شوند.

او، به آیه های «ن والقلم و ما یسطرون» و «اقرا باسم ربک الذی خلق» اشاره کرد و گفت: پیام روشن این آیات که بر خواندن و نوشتن تاکید دارند این است که تکامل و پرورش معنوی و مادی انسان، بدون علم و آگاهی و کتابت و قرائت ممکن نیست.

او گفت: از نظر معنوی انسان برای تکامل اختیاری و آگاهانه آفریده شده بنابراین هم اختیار و هم آگاهی در بطن تکامل نهفته شده و بدون آن تکامل معنوی ممکن نیست؛ از سوی دیگر ساختن تمدن پیشرفت مادی، توسعه عمرانی و درست کردن اقتصاد و معیشت نیز بدون علم و معرفت امکانپذیر نیست.

او ابراز کرد: انسان هایی که به دور از علم و معرفت هستند همواره به صورت ابتدایی و قدیمی می مانند و هیچ تحول و پیشرفتی را در زندگی نمی توانند شاهد باشند؛ بنابراین قدم اول برای ساختن جامعه، پرورش و تعلیم و آموزش انسان است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، خطاب به مسئولان، تاکید کرد: در کنار انجام پروژه های ورزشی، بهداشتی و عمرانی به بحث کتابخوانی نیز توجه داشته باشند؛ جوانان این منطقه باید آموزش ببینند و علم و معرفت و آگاهی کار کنند.

او با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان را باید به سوی کتاب و کتابخوانی و استفاده از کتابخانه ها ترغیب و تشویق کرد، یاد آور شد: ظرفیت برای پرروش کودکان و نوجوانان زیاد است از این رو باید از این فرصت ها نهایت استفاده را برد.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید