نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
توی محل کارم نشسته بودم و داشتم خبرهای خبرگزاری ایسنا خوزستان را نگاه می کردم که تیتر یا سرگفتار "گاز کدام منطقه اهواز فردا قطع میشود؟" به چشمم خورد!
البته خبر مربوط به ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ بود و امروز که این یادداشت نامه را می نویسم ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳ است:"بنابر اعلام شرکت گاز خوزستان به منظور انجام تعمیرات اضطراری، جریان گاز منطقه عین ۲ روز یکشنبه ۱۶ دی ماه از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ همان روز قطع شده است!"
در این خبر از مشترکان هم درخواست شده است "در طول مدت یادشده از دستکاری تجهیزات اندازهگیری (کنتور و رگولاتور) منازل و اماکن خودداری کنند و شیرهای مصرف داخلی را تا وصل مجدد گاز و تحویل آن توسط مامورین امداد گاز ۱۹۴ به حالت بسته نگه دارند."
با خوانش این خبر جان افزا رفتم توی وادی بچگی که می گفتند بچه ها! به گاز دست نزنین جیزه! و نیز توی پویش دودرجه کمتر و داشتم به پویش جدید ۱۰ یا ۲۰ درجه کمتر یا کلن ۱۰۰ درجه کمتر- که همانا قطع کامل است و خلاص- فکر می کردم و این که آیا در زمان های قدیم مگر گاز و نفت بود که بخواهیم نگران شویم از ۲ یا ۱۰۰ درجه کمتر؟! که ناگهان تیر صدای "بچه نفتون" به گوشم خورد:
"درود ای استاد "صاف صادق اهوازی! می دونی چی شده؟
نگاهم را از دل خبر قطعی گاز می گیرم و می گویم: بازم تو! پاپتی و با چنگال زبونت اومدی توی دهنم و آَشی که با خبر گاز داشتم می پختم شلم شوربا کردی و دیگه نمی دونم چی به چی و کی به کیه!
بچه نفتون آهسته و بی آنکه گالش هایش جیرجیر کنند آمد و نشست کنارم و پوزش طلبید و گفت: ببخشین استاد. یه بار هم نشد که بیام و شما سرتون توی خبر و مبر نباشه! حتا هنگام خواب هم چُرت خبر می بینی و می شنوی و بر زبون میاری. انگاری به جای خون در رگات، رود خبر جاریه!
نگاهی اندیشمندانه اندر سبکسر به نگاهش انداختم که نگاهش خشکید و لب و لوجه اش هم آویزان شد و شد یک بچه سر به زیر و پخمه!
دستی روی شانه اش گذاشتم و گفتم: بی خیال! حالا چه می خواستی بگی؟ بگو آنچه داری ز اوضاع تیات؟!
بچه نفتون که انگاری دو آمپول ب ۱۲ و نوروبیون زده است؛ چهره اش گل انداخت و چشمانش آفتابی شد و سینه سپر کرده گفت: شنیدی نماینده تهران گفته: "مصرف حاملهای انرژی در هیچ کشوری همانند ایران نیست"
گفتم: آره بچه جون! تازه خوندم. درست می گه. دست شم درد نکنه!
بچه نفتون که انگاری چشمانش به حالت تعجب درآمده بود گفت: همچنین گفته: "در هیچ کجای دنیا حتی کشورهای پیشرفته اینگونه مصرف بالای انرژی مشاهده نمیشود."
گفتم: دمش گرم بازم درست گفته و باید تشویق بشه!
بچه نفتون برخاست و گفت: مگه اتم کشف کرده؟! این رو دیگه نخوندی که فرمایش کرده:" مصرف بالای انرژی چه در بخش خانگی و چه بخش صنایع سبب شده تولید ما دیده نشود."
لبخندی زدم و او را سرجایش نشاندم و گفت: گاز وقتی دیده می شه که آن را روشن کنی. مانند فلرهای نفتی که در جای جای مناطق نفتخیر دیده می شن و هم هوای شهرهامون رو پاک می کنن(!) هم زیبایی خیره کننده ای در اطراف مون بوجود میارن که از دیدن شون کیف می کنیم!!
بچه نفتون که انگار شیرفهم نشده بود؛ دوباره از زبان نماینده مجلس تهران گفت:" در هیچ کجای دنیا ندیدهام که چنین مصرفی در بخش حاملهای انرژی رقم بخورد. یکی از مسایل بسیار مهم در رشد و توسعه کشور بهرهوری انرژی است، اما به این موضوع در کشور ما توجه چندانی نمیشود."
نگاهم را از نگاه بچه نفتون گرفتم و گفتم: حالا این جناب "مارکوپولو" کجاهای دنیا را گشته که ندیده؟ شخصن رفته گشته یا سوار "گوگل مپ" شده یا همچون "عطار نیشابوری" هفت شهر عشق را گشته که ما هنوز اندرخم یک کوچه کاهش دو درجه کمتریم؟!
بچه نفتون این بار آمد روبه رویم و راست نگاهم را مال خود کرد و گفت: البته نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفته است: "به نظر میرسد باید تحولی اساسی هم در سبک زندگی و هم در مصرف حاملهای انرژی داشته باشیم، ضمن اینکه سرانهای برای انرژی در کشور تعریف کنیم تا شاهد صرفهجویی مناسبی در این زمینه باشیم"
بر خاستم و گفتم: بچه جان! من که از همون سخن نخست این بنده خدا گفتم که درست می گه. منم باور دارم که باید هم پویش ۱۰۰ درجه کمتر در باب مصرف حامل های انرژی برپا کنیم و هم سرانه ای هم برای انرژی تعریف که به نظرم همان نگاه کردن به فلرهای روشن در شهرهامون کافی باشه!
مردمون شهرهای استان های دیگه هم که فلرهای نفتی روشن دارند نگاه کنند. اونایی هم که فلر روشن ندارند، می تونن با تماشای این فلرها در گوگل مپ، حامل های انرژی را هم به یاد هم به چشم و هم به جان و جهان بیارن و به زندگی شون ادامه بدن تا خللی در"تعهد صادرات گاز ایران به عراق که مطابق برنامه در حال اجراست" به وجود نیاد.
بچه نفتون- که انگار وزن این حرف ها برایش سنگین بود- یک مرتبه برگه ای را که در دست داشت جلوی صورتش گرفت و بی مقدمه خواند:" به گزارش سوم مرداد ۱۴۰۳ ایسنا، ایران با دراختیار داشتن ۳۳.۹۸۸ تریلیون متر مکعب ذخایر اثبات شده گاز، دومین کشور در فهرست کشورهای دارای مخازن گاز، سومین کشور تولیدکننده گاز طبیعی در جهان در سال ۲۰۲۱، و پانزدهمین کشور صادر کنندهی گاز در جهان در سال ۲۰۲۲ بوده است.
کشورهای ترکیه، عراق، و ارمنستان و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان واردکنندگان گاز از ایران هستند. "
او سپس بی آنکه خداحافظ کند راهش را گرفت و از در دفتر بیرون رفت...!
به گمانم رفت شهر اولین یا نخستین ها تا در حیاط منزل شان در"پشت برج"- که منطقه ممنوعه اعلام شده و پول زمین و ساختمان شان را هم از دولت گرفته و گذاشته توی یکی از بانک ها و دارد سود ۲۴ درصد می گیرد- که نفت سرازیر شده؛ دست به کارهایی برای توزیع نفت داخلی و نیز صادرات بزند و کمبود حامل های انرژی شهرشان را هم برطرف کند!
عجب آدم هایی پیدا می شوند. به گمانم اگر این آقای ماکوپولو یا عطار یا اصلن نماینده و نوباوه تهران سری به مسجدسلیمان(M.I.S) بزند و مچ بچه نفتون را بگیرد؛ بهتر بتواند سرانهای برای انرژی در کشور تعریف کند!
ارسال نظر به عنوان مهمان