نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
مدیرعامل شرکت شیرپگاه خوزستان گفت: "از جناب دکتر "موالیزاده" استاندار محبوب خوزستان انتظار داریم صدای ما در شرکت های تولیدی اشتغالزا باشند."
شرکت شیر پاستوریزه پگاه خوزستان یکی از مجموعه های زیر پوشش شرکت صنایع شیر ایران است که در زمینی به مساحت ۱۳/۷ هکتار در کیلومتر ۳ جاده شوش – دزفول ساخته شده است.
این شرکت ۲۶ دی ماه ۱۳۷۰ در سالروز میلاد امام محمد تقی (ع) با ظرفیت اسمی ۱۰۰ تن و بهره گیری از ۸۵ نفر نیروی رسمی گشایش یافت.
شرکت شیر پگاه خوستان امروزه با ظرفیت روزانه ۱۷۰ تن در روز، ۷۰ نوع فرآورده های لبنی پاستوریزه و استرلیزه را- که همگی دارای علامت استاندارد و پروانه ساخت هستند- با نام تجاری پگاه خوزستان، کارون خوزستان و سوسا روانه بازار می کند. از فرآورده های تولیدی آن می توان از انواع شیر، خامه، کره، ماست، پنیر، دوغ و نوشابه های گازدار طعم دار نام برد.
***
با اینکه از سال ۱۳۹۰ تاکنون، انگشت شمار در نشست های ادبی و هنری شرکت کرده ام و گرفتن خبر و گزارش اجتماعی و اقتصادی و سیاسی را به علت پیشه بسیار کاری خود به جوانان پرشور واگذار کرده ام، شوق یا اندوه رفتن را در ۶۸ سالگی، در نشست های کارگزاران با رسانه نگاران را ندارم!
دو روز، پیش از آنکه راویان پیشرفت برای رفتن به شهرستان شوش گردش صنعتی بروند، سرکار خانم "کاشانی" از کُنشگَران رسانه و مسوول خواهران بسیج رسانه خوزستان خواست همراه گروه خبرنگاران باشم. نخست از نداشتن زمان لازم برای شرکت در اردو گفتم ولی پس از این که گفت: "چه قدر می تونی توی خونه بنشینی و کار کنی؟! نیاز به بیرون آمدن و رفتن میان همکاران رسانه نگار خود دارین"؛ دریافتم که درست می گوید و پذیرفتم...
از شب تا بامداد ششم دی ماه ۱۴۰۳ تنها یک ساعت و ۵۵ دقیقه در خواب بودم. ساعت ۶ و نیم بامداد بدون خوردن ناشتا، خودروی اینترنتی گرفتم و به مقصد بسیج رسانه در اهواز حرکت کردم. چرا که وعده دیدار رسانه نگاران ساعت ۷ صبح بود. راننده با دیدن تابلوی خانه مطبوعات خوزستان در بن بست محمدی خیابان ۲۴ متری ایستاد و پیاده شدم.
نخستین نفری بودم که هم زنگ را به صدا درآوردم و هم در را؛ ولی صدای پرنده هم شنیده نشد. پس از چند دقیقه یکی از خبرنگاران و در ادامه هم مسوول خواهران بسیج رسانه آمد و از نبود نگهبان در داخل ساختمان ناراحت شد...
در را باز کرد و به دفتر خانه مطبوعات رفتیم. کم کم رسانه نگاران آمدند و گپ و گفت ها گل کرد تا اینکه رییس سازمان بسیج رسانه خوزستان آمد و از هدف اردوهای راویان پیشرفت سخن گفت و برنامه هایی که در دست انجام دارند...
آنگاه مردمان رسانه هرکدام سوار بر مینی بوس هایی شدند که درون و برون شیکی داشتند و به سوی شرکت شیرپگاه خوزستان در شهرستان شوش حرکت کردند.
البته در زمان خروج از دفتر خانه مطبوعات جلیقه های زردرنگ خبرنگاری تقدیم کردند که بیشتر آن ها بزرگ بود و مرا را در خود فرو برده بود به گونه ای که دیده نمی شدم...!
نگارنده و ایمان خان کاهکش کنشگر محیط زیست و رسانه نگار خوزستانی ردیف آخر مینی بوس نشستیم و از هر دری سخن گفتیم و بی آنکه درها را ببندیم گشوده گذاشتیم که هوایی تازه کنند اگرچه هوای بیرون پاک نبود!
البته ناچار بودیم کمی درجه صدای مان را برای شنیدن حرف های همدیگر بیشتر کنیم؛ چرا که چند جوان با مرام و هنرمند عکاس آنقدر شور و شوق و انرژی داشتند که گُل های حرف ها و خنده های شان پیوسته می شکفت و فضای اتوبوس را در بر می گرفت!
ایمان خان در نیمه راه سردرد گرفت. به گمانم از آفتابی که درون مینی بوس می تابید نبود؛ بلکه از دیباچه حضرت سعدی در گلستان بود که بی آنکه دریابم:" زبان بریده به کنجی نشسته صُمٌّ بُکمٌ/به از کسی که نباشد زبانش اندر حُکم" بر زبان آورده بودم و بر نگاه ایمان خان نشسته بود!
پس از گذشتن دقایقی مینی بوس در یک پمپ بنزین ایستاد و برخی از خبرنگاران پیاده شدند و هوایی تنفس کردند که نمی دانم پاک بود یا ناپاک! از بس هوای بسیاری از شهرهای استان مان ناسالم است که دیگر برای مان مهم نیست که پاک است یا ناسالم. عمری است که با این آب و هوا خود را سازگار کرده ایم؛ چرا که باور داریم ابدی است...!
پس از پنج- شش دقیقه ای دو دستگاه مینی بوس- که در این پمپ بنزین ایستاد بودند- حرکت کردند تا دیرتر از زمان هکانیده(تعیین شده) به شرکت پگاه خوزستان نرسند...
زمانی که به میدانگاه شرکت شیر پگاه خوزستان رسیدیم و پیاده شدیم خود را در انبوه خبرنگاران گم کردم!
نخستین برنامه ای که برای خبرنگاران در نظر گرفته شده بود خوردن ناشتایی بود. آن هم آش، پنیر و گوجه و چای همراه با نان لواش که بجز گوجه همگی تولید خود شرکت بود...
نخستین کار پس از صرف ناشتایی که حسابی هم چسبید رفتن به طبقه نخست محیط اداری و دریافت بالاپوش نازک سفید رنگ همراه با کلاه برای ورود به سالن های تولید مواد لبنی بود.
مسوولان مربوط تاکید داشتند که این کار برای جلوگیری از ورود میکروب از طریق لباس و موی سر آدم ها در مکان های تولید است. رسانه نگاران این بالاپوش ها را به تن کردند ولی به برخی از آنان که شبیه پزشکان اتاق های عمل شده بودند خیلی می آمد!
*کفش هایی که ضدعفونی شدند
پس از انجام پوشش، حرکت کردیم و وارد نخستین سالن تولید شدیم. البته با گذشتن از ورودی سالن ها که ته کفش ها را ضدعفونی می کرد. سالن هایی که دارای اتاق های محیط سازی، شستشو استریلزاسیون، انکوباسیون، قرائت میکروبی و کشت میکروبیولوژی بود.
مدیرعامل شرکت پگاه خوزستان درباره روش کار این بخش از سالن گفت: "اینجا آزمایشگاه مرکزی پگاه خوزستان است. هر آنچه با سلامت مردم در ارتباط است در اینجا مورد آزمایش و ارزیابی قرار می گیرد تا به دست مصرف کننده برسد."
او افزود: "شیر خامی که از سراسر خوزستان و استان های همجوار دریافت می شود با تانکرهای حمل شیر دوجداره استیل وارد کارخانه می شود و مورد آزمایش های مقدماتی شیمیایی قرار می گیرد و به سه گرید یک و دو و سه تفکیک می شود و در سه تانک خام 50 تنی ذخیره می شود.
همچنین در ۹ تانک دیگر که هر کدام ۲۵ تن ظرفیت دارند داخل سالن پانل، تفکیک، ذخیره و استاندارد سازی می شود. در آزمایشگاه مرکزی، آزمایش میکروبی هم روی شیر خام و هم فرآورده نیمه آماده و هم آماده فروش انجام می شود."
او گفت: "آزمایشگاه مرکزی پگاه خوزستان تحت لیسانس ۱۷۰۲۵ تایید صلاحیت استاندارد کشور و نیز آزمایشگاه همکار غذا و دارو، آزمایشگاه همکار اداره کل استاندارد و جدیدن دامپزشکی استان قرار دارد. همه نتایجی که اینجا به دست می آید از لحاظ دقت و درستی در گرید بالایی قرار دارند. به گونه ای که مصرف کننده می تواند از صحت و سلامت فرآورده های پگاه خوزستان آسوده باشد."
دکتر طالبی یادآور شد: "هر آنچه که بر برچسب های فرآورده های ما نوشته شده همان هم در داخل ظروف بسته بندی شده وجود دارد. در حقیقت پیش از آنکه فرآورده وارد خط تولید شود در آزمایشگاه مرکزی مورد آزمایش قرار می گیرد و پس از رسیدن به استاندار با مجوز کنترل کیفیت وارد خط تولید می شود. اگرچه هر نیم ساعت به نیم ساعت فرآورده از روی خط تولید به آزمایشگاه می آید و مورد آزمایش قرار می گیرد."
او در ادامه به تولید دو محصول پاستوریزه و استرلیزه شیر پگاه اشاره کرد و گفت: انگشتان دست در اینجا هیچ دخالتی ندارند. سیستم تحت فرمان اتوماسیون است. یکی از اندک شرکت هایی هستم که با اتوماسیون کار می کنیم تا آلودگی فرآورده به کمینه برسد."
*بخش تولید شیرگاومیش
دکتر طالبی در سالن تولید شیر پگاه گفت: "تنها تولید کننده فرآورده گاومیش در کشور هستیم و افتخار داریم که یک فرآورده جدید به بازار عرضه کرده ایم. همچنین انواع شیرهای ساده، طعم دار، پرچرب، ۲۰۰ سی سی و یک لیتری و خامه ۲۰۰ سی سی در سه نوبت کاری تولید می شود."
او درباره تولیدات شرکت ابراز کرد: از فروردین ۱۴۰۱ که مسوولیت پگاه خوزستان را بر دوش گرفتم میانگین تولید در ماه ۲۲۴۵ تن بود و اکنون به سه هزار تن رسیده است. سال گذشته هم ۲۶۰۰ تن بود. همچنین تا یک ماه دیگر پنیر گاومیش را وارد بازار خواهیم کرد."
گفتنی است: در دیگر سالن ها انواع ماست، دوغ، پنیر، و نوشیدنی های گازدار ساده و طعم دار تولید می شود.
مدیرعامل شرکت پگاه خوزستان در هر سالن درباره تولیدات پگاه خوزستان توضیح داد. تولیداتی که مورد توجه رسانه نگاران و تصویربرداران قرار گرفت و هر کدام برای تهیه خبر و گزارش و گزارش تصویری از همکاران خود پیشی گرفتند.
خبرنگاران پس از دیدن روند تولیدات فرآورده های مواد لبنی و آگاهی های لازم خود را برای ادای فریضه نمار و صرف ناهار آماده کردند...
* صرف ناهار و قدردانی از دست اندرکاران
سالنی که رسانه نگاران را در هنگام ورود به شرکت به صرف ناشتایی میهمان کرده بود، این بار میزبان ناهار خوردن آنان شد که دربرگیرنده چلومرغ، همراه با دوغ و ماءالشعیر طعم دار و ترشی لیته بود.
پس از صرف ناهار و درحالی که رسانه نگاران در حال گپ و گفت بودند از آنان خواسته شد به تالار نشست با مدیرعامل شرکت شیر پگاه خوزستان بروند و رفتند و البته در هنگام ترک سالن غذاخوری از آشپزها و دیگر دست اندرکاران تشکر و قدردانی کردند...
راویان پیشرفت که از اهواز به شرکت پگاه آمده بودند و آنانی که از شوش و کرخه حضور داشتند پس از نشستن بر صندلی ها، خود را برای شنیدن سخنان رییس سازمان بسیج رسانه خوزستان و مدیرعامل شرکت پگاه خوزستان آماده کردند.
* پیوند رسانه و صنعت
با خوانش کلام الهی و سپس اجرای سرود جمهوری اسلامی ایران، نشست رسانه ای آغاز شد.
ابتدا رییس سازمان بسیج رسانه خوزستان در سخنانی هدف از اردوی راویان پیشرفت را پیوند رسانه و صنعت برشمرد و گفت: "کارهای بسیار خوبی در سال گذشته و اوایل امسال انجام شد و تا پایان سال هم پنج اردوی راهیان پیشرفت با ۸۰۰ نفر روز برگزار می کنیم."
"سجاد بهمئی" در نشست راویان پیشرفت با مدیرعامل شرکت شیرپگاه خوزستان ادامه داد: "از آنجا که محورهای اصلی در بخش بسیج رسانه و در سازمان بسیج، جهاد تبین، جهاد خدمت و جهاد امید آفرینی است؛ امروز به این مجموعه بزرگ و افتخار خوزستان آمده ایم تا ضمن آشنایی با روند تولیدات از تلاش های بزرگواران در تولید فرآورده های لبنی و ایجاد اشتغال جوانان و همچنین راحتی مردم در دستیابی به نیازهای مواد لبنی قدردانی کنیم."
او سپس هدف از اردوی راویان پیشرفت را بازتاب خبرها و گزارش های امیدآفرین در بخش صنعت برشمرد و گفت: "ابتدا لازم است در انجام کار، انرژی و آگاهی های فردی مان را در بخش صنعت بالا ببریم تا بهتر بتوانیم در انجام امور و با بهرهگیری از ظرفیت های استان مان، تلاش های بزرگواران تولیدکننده را به خوبی روایت کنیم."
رییس سازمان بسیج رسانه خوزستان با ابراز قدردانی از راویان پیشرفت در این اردو خاطرنشان کرد: "بخش رسانه های استان اگر یکصد نیروی کنشگر داشته باشد چهل نفرشان همین عزیزانی هستند که در این نشست حضور دارند و پای کار هستند و تلاش شان ان شاءالله در فضای رسانه برای توسعه بخش صنعت به بار می نشیند."
"بهمئی" در پایان سخنانش با قدردانی از کوشش "قاسم چعباوی" مدیر جدید کانون بسیج رسانه سپاه شهرستان شوش برای هماهنگی در انجام این اردو و نیز از تلاش های فداکارانه دکتر طالبی و همکاران شان در رشد تولید و رفاه حال کارکنان و نیز رفع نیازهای لبنی مردم خوزستان و حتا کشور و خارج از مرزهای ایران سپاسگزاری کرد.
در ادامه مدیر رسانه صدای کرخه از تلاش های دکتر طالبی مدیرعامل شرکت شیرپگاه خوزستان و همچنین جناب پناهی مدیر روابط عمومی شرکت و آقای چعباوی مدیر جدید کانون بسیج رسانه- که هر دو از خبرنگاران کنشگر هستند قدردانی کرد.
*کار رسانه نگاران از تولیدکنندگان سخت تر است
همچنین مدیرعامل شرکت شیر پگاه خوزستان با ابراز قدردانی از حضور دست اندرکاران بسیج رسانه و رسانه نگاران استان در حوزه مسوولیت خود در سخنانی گفت: "شرکت پگاه خوزستان در یکی دو سال اخیر برآن شد ۱۵ فرآورده جدید تولید کند و خوش بختانه اکنون همگی ما در کارخانه شاهد تولیداتش بودیم.
در گام نخست کار ساده و آسانی به نظر می رسد؛ مانند ورزشکاری که بارها و بارها شکست می خورد ولی از پای نمی نشیند ما هم در امر تولید این اتفاق برای مان افتاد ولی زمین نخوردیم. البته شما بزرگواران رسانه با وجود همه مشکل ها و درگیری ها، کارتان از ما که در امر تولید هستیم سخت تر است ولی عزت، احترام و اعتبار به کسانی تعلق دارد که در میدان مبارزه اند و برای به دست آوردن هدف های مردمی تلاش و فداکاری می کنند.
من خیلی خوش حالم که دوستان عزیزی مانند شما پیگیری کارهای تولید در سطح استان هستند."
"مهدی طالبی" از آغاز به کار شرکت پگاه خوزستان در دی ماه سال ۱۳۷۰ سخن گفت و افزود: "ما یکی از ۱۶ شرکت تولیدی صنایع شیر کشور تحت لوگوی پگاه و وابسته به صندوق بازنشستگی کشور و زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم.
هم اکنون ۲۷۷ نیرو داریم که ۱۳۷ نفر رسمی و قراردادی هستند و مابقی پیمانکارند. البته در دو سال اخیر ۷۰ نیرو جذب کردیم و ۶۷ نفر هم از نیروهای پیمانکار تبدیل وضعیت شدند. در حقیقت آمار کل جذب صنایع شیر ۱۵۰ نیرو بوده که ۷۰ نفر را ما جذب کردیم که می توان گفت بیش از ۵۰ درصد صنایع شیر نیرو جذب کردیم و برای همین کار هم دو بار مرا کمیته انضباطی بردند!"
او در ادامه ابراز کرد: "پگاه خوزستان با توانمندی که در منطقه و نزدیکی به مرز وجود دارد در امر صادرات به کشورهای ترکمنستان، کویت، عراق امارات و عمان فعال است." او یادآور شد: "ما تنها تولید کننده فراورده های گاومیش در کشور هستیم. بنابر رسالت سلامت محوری که جزو تولیدات صنایع شیر هست تولیدات مان را از یک محصول شیر بز به شش فراورده در حوزه گاومیش رساندیم.
پیش از این ۱۵۰ کیلو شیر از گاومیش در سطح خوزستان دریافت می شد ولی اکنون روزانه ۱۰ تن شیر گاومیش دریافت می کنیم که سبب رونق دامداری در منطقه هم شده است."
او از چهار ایستگاه جمع آوری شیر گاومیش در استان خبر داد و گفت: "پیش از این هیچ ایستگاهی وجود نداشت ولی در یکی دو سال اخیر با پشتوانه و حمایت های مسوولان شهرستان شوش به این مهم دست یافتیم.
اگر می بینید شرکتی مانند پگاه خوزستان با همه سختی هایی که در تامین نقدینگی و مواد اولیه دارد هیج وابستگی به خارج از کشور ندارد و حتا پاکت های مان در داخل کشور تامین می شود و نیز قطعات فنی شرکت را از شهرستان های شوش و دزفول تهیه می کنیم و خوش بختانه به خارج از کشور هم وابسته نیست؛ حاصل همفکری و پشتیبانی دست اندرکاران شهرستان و نیز همکاران تلاشگرمان است."
او با اشاره به تولید ۷۰ نوع فراورده در شرکت گفت: "از این ۷۰ نوع دو فراورده مان در کشور خیلی خاص است. البته نه تنها در صنایع شیر که برندهای رقیب هم تولید نمی کنند و انحصاری در اختیار ما است.
آب میوه های پگاه خوزستان بر اساس نوع تولیدشان که کنسانتره هست و ۲۵ درصد میوه طبیعی دارد در ۷ طعم با تولید روزانه ۲۰ تن- که مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته- نشانگر کیفیت بالا و سلامت محور بودن آن است. آب میوه هایی که مانند فراورده های گاومیش فروش کشوری دارند."
دکتر طالبی در ادامه از فراورده های خاصی که در پگاه خوزستان تولید می شود و بسیار هم مهم است نام برد و گفت: "پنیر ۸۰۰ گرمی پروبیوتیک مدت سه سال پی درپی در میان شرکت های تولیدی پگاه و رقیبان از لحاظ عطر، طعم، رنگ و بو، شکل ظاهری و بافت در تست هایی که انجام شد به عنوان پنیر نخست و برتر شناخته شد. همچنین به طور میانگین در هر ماه ۲۵۰ تن پنیر تولید می کنیم که در مقایسه با تولیدات دیگر شرکت ها قابل توجه است.
* ثبت بالاترین میزان تولید در کشور به نام پگاه خوزستان
او در بخشی دیگر از گفت و گوی خود به برخی فعالیت های اجتماعی حوزه مسوولیت خود از جمله شرکت در آیین های اربعین و همکاری با دستگاه های شهرستان به عنوان یار دوازدهم اشاره کرد و گفت: "شرکت پگاه خوزستان افتخار دارد که توانسته در راه تبلیغ فراورده های خود در فرهنگ سازی مصرف شیر هم اقدام کند.
در سال گذشته بسیاری از شرکت های تولیدی که حاضر نشدند برای مراکز آموزشی شیر مدارس تولید کنند، بالاترین میزان تولید در کشور به نام پگاه خوزستان ثبت شد. البته این افتخار را داشتیم که شیر مدارس را به دست دانش آموزان استان-حتا در مناطق صعب العبور و دوردست که برخی از آنها تنها چند دانش آموز داشتند برسانیم."
او همچنین به اورهال(بازآوری) دستگاه ها و زیباسازی شرکت و توسعه فرمول جدیدشان اشاره کرد و افزود: "خوش بختانه توانستیم با همه توان به جلو برویم. ان شاء الله پگاه خوزستان را در سال های آینده بهتر از اکنون خواهیم دید.
هم اکنون سه هزار تن فراورده ماهانه تولید می کنیم. البته بجز آن هایی که به خارج از کشور صادر می شوند همگی در سطح خوزستان و فراورده های فصلی هم در سطح کشور توزیع می شوند."
مدیرعامل شرکت شیر پگاه خوزستان در پایان یک پیشنهاد به استاندار خوزستان داد.
دکتر طالبی گفت: "به عنوان یک مدیر اجرایی و یک سرباز هم انتصاب جناب استاندار را تبریک می گویم هم خدا قوت می گویم که این مسوولیت مهم را قبول کردند. انتظار داریم نقاط قوت خوزستان را- از جمله توانمندی ها و مرز مشترک اش با کشورهای حوزه خلیج فارس و نیز شرکت های قدرتمندی که دارد- ویژه بنگرد و تلاش کند که سرمایه گذاری صورت گیرد."
او افزود: "به عنوان یک مدیر اجرایی باور دارم که تنها نسخه ضعف شرکت های تولیدی نداشتن نقدینگی است. اگر بانک های عامل گوشزد شوند یا مورد تاکید و اجبار قرار گیرند که بخشی از رودخانه نقدینگی شان را به سمت شرکت های تولید جاری کنند بی گمان می توانیم در زمینه های اشتغال و امنیت شغلی و رفاه نسبی بسیار کارساز باشیم. بنابراین از جناب دکتر موالی زاده استاندار محبوب خوزستان انتظار داریم صدای ما در شرکت های تولیدی اشتغالزا باشند."
در ادامه شماری از خبرنگاران پرسش هایی پیش کشیدند که مدیرعامل پگاه خوزستان پاسخ های لازم را داد و نشست با فرستادن صلواتی به پایان رسید.
مانند همه نشست های رسانه ای در استان ها که زمان پایان اش بیشتر از آغازش است؛ رسانه نگاران هم در داخل و هم در بیرون از تالار و در میدانگاه شرکت دور و بر مدیرعامل را گرفتند و همچنان مشتاق دریافت پاسخ پرسش های شان شدند درحالی که مینی بوس ها آماده دربرگرفتن رسانه نگاران بودند!
نگارنده هم مانند دیگر همکاران از میزبانی و میهمان نوازی مدیرعامل شرکت پگاه خوزستان و همکاران شان سپاسگزاری کردم و پیش از سوار شدن به مینی بوس برای رفتن به کلان شهر اهواز، ضمن گرفتن نگاره همراه با دیگر رسانه نگاران، از گاو و گوساله ای که در باغچه شرکت در حال خوردن شیر بود و همچنین گاومیشی که به دور دست ها نگاه می کرد؛ بی آنکه پلکی بزند؛ نگاره ای گرفتم تا با نگاه به دفتر گزارش ام، هرآینه و هر"پگاه"، نوشیدن شیر و دوغ و ماءالشعیر تلخ و بی شکر و خوردن پنیر و خامه و ماست کم چرب "پگاه" را فراموش نکنم!
گزارش از: حبیب اله بهرامی بیرگانی/هفتم دی ماه ۱۴۰۳
ارسال نظر به عنوان مهمان