نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
به بهانه روز و هفته ملی کتاب و کتابخوانی از کنشگران گروه کتابخوانی شهر شوش در محل موزه هفتتپه قدردانی شد.
بهگزارش حبیب خبر، مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه با ابراز این خبر افزود: آنچه با آرامش و درنگ میخوانیم در ذهن ما میماند. در دنیای پیکار رسانهها، هنوز کتاب و کتابخوانی آرامترین دریای علم است که آرامآرام در ساختار ذهنی بشر تغییر ایجاد میکند.
"عاطفه رشنویی" ادامه داد: خواندن با تأمل، ذهن و تفکر را به پرسشگری وامیدارد در حالی که دنیای مجازی با دیدن سطحی فقط از راه تجسم بصورت سطحی از ذهن ما عبور میکند و نمیتواند آن رد و اثر عمیق به اندازه کتاب را بر ذهن بشر وارد کند.
او ابراز کرد: کتابت و نگارش، نخستین اقدام بشر برای ثبت و ضبط وقایع پیرامون خودش بوده است؛ نوشتن در قالبهای گوناگون، بهویژه کتاب در طول تاریخ موجب حفظ حافظه تاریخی و استمرار یادگارهای بشری بوده و به سوی ماندگاری اثر پیشرفت داشته است.
مدیر پایگاه میراثجهانی چغازنبیل و هفتتپه گفت: از نخستین زخمههای بشر بر الواح گلی برای نگاشتن، در مطالعه تاریخ بشر کتابخانهها و وجود آنها نشانههای تمدن آن قوم بودهاند همانند اتفاقی که در کشف الواح شوش یا سومر آفتاد و نشاندهنده وجود کتابخانه و محلی برای ثبت وقایع و انتقال تجربیات تاریخ بوده است.
او بازگو کرد: خط و اختراع آن در انتقال نسلی و وقایع مربوط به آن موثرترین حرکت بشر در طول تاریخ بوده تا جایی که نوشتن موجب روشنی راه بشر در طول تاریخ شده و امروزهروز نیز هیچ وسیلهایی نمیتواند به اندازه کتاب آگاهی ماندگار در ذهن و جان بشر ثبت کند.
رشنویی یادآور شد: از همین روی، موزه هفتتپه به همت جمع دوستداران کتاب شهر شوش، بستری را برای آغاز کار این گروه کتابخوانی فراهم کرد؛ چرا که موزهها فضای مناسبی برای رشد، تفکر و افزایش فرهنگ عمومی جامعه هستند. همچنین دگرگون شدن موزه به مکانی برای اجتماعات فرهنگی و مردمی از جمله رسالتهای موزهها است.
ارسال نظر به عنوان مهمان