امروز:
پنجشنبه - 23 اسفند - 1403
ساعت :

فرهنگ جامعه در انجمن‌های ادبی سبز می شود

یک نویسنده و مدیر انجمن ادبی لیراو گفت: انجمن‌های ادبی با فراهم کردن فرصت تعمیق گفت وگو و نقد می‌توانند منجر به ایجاد تفاهم و وفاق فرهنگی در جامعه شوند.

به گزارش حبیب خبر، "حمیدرضا اکبری" تاکید کرد: انجمن های ادبی محلی برای نقد و نظر و رویش فرهنگی جامعه هستند. شوربختانه به نقش و اهمیت انجمن های ادبی توجه کافی نمی‌شود. این درحالی است که قیصر امین‌پورها از همین انجمن‌ها به اوج رسیده‌اند.

انجمن ادبی که روزهای دوشنبه در حوزه هنری برگزار می شد خیلی‌هارا به جامعه ادبی شناساند و امثال کاکایی، علی معلم و براتی‌پور که جایگاه خوبی در ترویج ادبیات انقلاب معاصر داشته‌اند، از طریق همین محافل معرفی شده‌اند.

اکبری افزود: انجمن‌های ادبی قدمتی طولانی در تکامل شعر پارسی داشته‌اند.  از آغاز حکومت طاهریان تا زمان مشروطه مهم‌ترین انجمن‌های ادبی وجود داشته‌اند و تغییر در شعر مشروطه از درون این انجمن‌ها شکل گرفته است. اساساً بر اثر فعالیت این انجمن‌ها بود که شعر چه از نظر شکل و چه از نظر محتوی و مضمون زیرو و رو شد و شعر نو فارسی از درون آن بیرون آمد و سبز شد.

او تاکید کرد: از مهم‌ترین کارکردهای انجمن‌های ادبی می‌توان به هویت‌بخشی نیروهای هنری و متفکر جامعه ادبی و جلوگیری از انزوای آنها، نهادینه‌سازی مشارکت‌های فرهنگی و هنری مردم، تسریع فرایند جذب هنر در فرهنگ، ارتقای فرهنگ عامه به فرهنگ متعالی و جلوگیری از سطحی شدن فرهنگ، نهادینه‌کردن هنر و تفکر هنری درجامعه از طریق تلاش هنری خودانگیخته، تعمیق گفت وگو و نقد و ایجاد مفاهمه در جامعه، کمک به روندهای فرهنگ‌پذیری از طریق فعالیت‌های ادبی، کمک به ارتقای منزلت هنرمندان و ادیبان در جامعه، جلب حمایت ملی از ادبیات بومی، رواج و تقویت ادبیات کتبی در برابر ادبیات شفاهی و تصویری و جلب مشارکت‌های مردمی برای زمینه‌سازی گسترش فضای مدنی و ایجاد جامعه مدنی اشاره کرد.

در زمانه‌ای که توسعه جامعه مدنی احساس می‌شود، توجه به ظرفیت‌های ادبیات و انجمن های ادبی در این زمینه ضروری و امکانی غیر قابل چشم‌پوشی است.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید