فعال فرهنگی و شاعر آئینی خوزستان:

ترویج هنر و ادبیات عاشورایی در خوزستان ضروری است

ترویج هنر و ادبیات عاشورایی در خوزستان ضروری است

یک فعال فرهنگی و شاعر آئینی خوزستان ترویج هنر و ادبیات عاشورایی را در خوزستان ضروری دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی بوعذار در نشست ترویج هنر و ادبیات عاشورایی، اظهار کرد: پیام غنی عاشورایی قرن‌هاست که دستمایه شاعران متعهد و ولایی قرار گرفته است و تبیین مفاهیم، ترویج هنر و ادبیات عاشورایی در خوزستان ضروری است.

وی افزود: یکی از ویژگی شاعران عاشورایی، تعهد و اخلاص و اعتقاد راسخ به مبانی عاشورا است و در این میان خوزستان در زمینه شعر عاشورایی دارای پتانسیل فراوان و استعدادهای جوان و متعهدی است.

بوعذار تأکید کرد: برای ترویج ادبیات عاشورایی، افق‌های روشنی ترسیم شده است و روز به روز بر شمار شاعران دینی و عاشورایی افزوده می‌شود و در جای‌جای خوزستان شاعران خوب با گویش‌های مختلف در رسای شهدای کربلا و وقایع عاشورا خلق اثر می‌کنند اما هیچ آمار دقیق و مشخصی از تعداد و مشخصات آنها وجود ندارد.

وی با گلایه از تعطیلی کانون شاعران آئینی در سازمان تبلیغات اسلامی خوزستان، اضافه کرد: این شاعران بر اساس اعتقادات خود و نگاه ارزشی خود آثاری را در این زمینه تولید می‌کنند که اغلب از چشم مدیران فرهنگی و هنری که داعیه‌دار فرهنگ و هنر دینی هستند، مغفول می‌ماند.

مدیر انجمن ادبی شاهد اهواز ادامه داد: چه بسا با تشکیل کانون شاعران آئینی به زبان فارسی – عربی و انتشار آثار این افراد در هر سال ما شاهد جریان خوبی را در این عرصه باشیم.

بوعذار با بیان اینکه در ادبیات خوزستان نارسایی‌هایی وجود دارد، اظهار کرد:  مجموعه فرهنگی شهرداری اهواز و اداره کل ارشاد خوزستان با برگزاری برخی رویدادهای هدفمند همچون سوگواره پوستر عاشورایی و همایش شعر مقاومت در شادگان به زبان عربی به تنهایی در این عرصه گام برداشته‌اند و در عین حال دستگاه‌ها و نهادهای متولی و مرتبط به راحتی شانه خالی کرده‌اند ولی در جذب بودجه‌های فرهنگی از پایه‌های ثابت در جلسات استانداری هستند که هیچ خروجی مناسبی را در این راستا نداشته‌اند.

بوعذار همچنین گفت: در ادبیات خوزستان شاعران برجسته‌ای وجود دارند که در عین گمنامی، حرف‌های بسیاری را برای گفتن دارند اما متأسفانه به دلیل رابطه‌های موجود و برخی مشکلات ساختاری نهادهای فرهنگی همواره در برخی محافل و رویدادها نامی از آنها آورده نمی‌شود.

معرفی بزرگان شعر آئینی

این نویسنده بیان کرد: در تاریخ هستند کسانی که در شعر عربی، شعر آئینی گفته‌اند و کسی نمی‌تواند منکر آنها شود. به طور مثال «دعبل خزاعی» از شعرای بزرگ عرب بود که شعر آئینی می‌گفت و یا «فرزدق» شاعری که در جواب هشام در دفاع از امام سجاد (ع) شعر معروفش را سرود که از بزرگان شعرای عرب است و الگویی برای شاعران جوان عرب خوزستان باید باشد.

وی ادامه داد: حضور فعال شاعران عرب خوزستان به ویژه شادگان و حضور با بصیرت آنها در محافل و رویدادها تحسین آمیز است و ضرورت راه‌اندازی انجمن شاعران عرب خوزستان و به طبع آن در شهرستان‌ها احساس می‌شود.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید