امروز:
پنجشنبه - 6 ارديبهشت - 1403
ساعت :

چاپ یافته‌های کرونایی استاد خوزستانی در مجله بین‌المللی

 

 عضو هیات علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز از چاپ مقاله‌ای با موضوع «طراحی پپتید مهارکننده‌ی آنزیم پروتئاز کویید-۱۹ با استفاده از مهارکننده‌های حشرات» در مجله بین‌المللی Computers in Biology and Medicine خبر داد.

 

دکتر سیدعلی همتی اظهار کرد: در این مقاله با بررسی ویژگی‌های آنزیم پروتئاز اصلی ویروس کرونا عامل COVID-۱۹ (با توجه به نقش اساسی آن در تکثیر و عفونت‌زایی) به غربال‌گری میان مهارکننده‌های متعدد مشتق‌شده از حشرات پرداخته ‌شده و سرانجام دو پپتید مهارکننده با کارآیی مطلوب در برابر آنزیم پروتئاز اصلی SARS-CoV-۲ شناسایی شده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: این پژوهش با همکاری دکتر سعید تابعین از اعضای هیات علمی گروه گیاه‌پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام‌ شده است و امیدواریم نتایج از آن به‌عنوان نقشه راهی مؤثر برای کشف داروهای جدید در برابر SARS-CoV-۲ استفاده شود.

 

به گزارش حبیب خبر از ایسنا، این پژوهش با هدف کشف مهارکننده‌های پروتئاز مشتق از حشرات به عنوان «عوامل با پتانسیل مطلوب در برابر پروتئاز اصلی SARS-CoV-۲» از طریق محاسبات in-silico انجام‌ شده است. همچنین مطالعات شبیه‌‏سازی داکینگ مولکولی با روش‌های AutoDock و HADDOCK برای ۶۰ مهارکننده پروتئازی حشرات به همراه شبیه‌سازی‌های Molecular Dynamics وBiovia Discovery Studio، برای تفسیر میان‏‌کنش‌های متقابل بین پپتیدهای منتخب و Mpro صورت پذیرفتند.

 

در این پژوهش، ویژگی‌‏های فارماکوکینتیک، سمیت و خواص لیپینسکی پپتیدهای غربال‌شده مورد مطالعه و با خواص داروهای مورد تائید FDA مقایسه شده است. نتایج مدل‌سازی و شبیه‌سازی مولکولی نشان می‌دهد که ۱KJ۰-۷ و۲ERW-۹ پپتیدهای مطلوبی در برابر SARS-CoV-۲ به عنوان عوامل ضدویروس هستند که ممکن است به کاهش عفونت‌های COVID-۱۹ و موارد مرگ‌ومیر در آینده نزدیک کمک کند.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید