نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
استاندار خوزستان گفت: ما در استان نیازمند پویایی فرهنگ و هنر در شعر و موسیقی و ادبیات و ایجاد شور اجتماعی هستیم. باید به این امور توجه کنیم؛ ضمن اینکه به اصول و ارزش ها و آرمان های مان پایبند و معتقد هستیم ولی می گوییم هر چیز به جای خویش نیکو است.
به گزارش پسین بیستم دی ماه ۱۴۰۳ پایگاه خبری- تحلیلی حبیب خبر، دکتر "سیدمحمدرضا موالی زاده" در نشست هماندیشی با "رسانه نگاران" ابراز کرد: ما در آغاز راه هستیم. بارها به این مورد اشاره کرده ام. که ما هم به وجوه سخت افزاری و هم نرم افزاری توسعه نیاز داریم. من و مجموعه مدیران اجرایی به تنهایی نمی توانیم مشکل ها را حل کنیم. حتمن شما باید کمک کنید. شما حلقه ارتباط میان بخش های گوناکون جامعه هستید.
او یادآور شد: حتمن باید از من انتقاد کنید. باید اشتباه های مرا تذکر دهید. از این موضوع استقبال می کنم. این که در فضای مجازی حضور پیدا کرده ام به خاطر این است که بی واسطه و بی تکلف و بی تشریفات ارتباط صمیمانه و عاطفی برقرار کنیم. من با شما هیچ تفاوتی ندارم. یک حکمی دادند گفتند برو بنشین در استانداری. یک روزی هم به فرد دیگری حکم می دهند و می گویند شما بروید و بنشینید.
ما با هم تفاوتی نداریم. بالا و پایینی نیست که بخواهم قیافه بگیرم و بگویم چنین عنوانی دارم.
او افزود: این بحث استانداری که از حالا مطرح نیست. بیست سال پیش برای نخستین بار این بحث را جناب خاتمی مطرح کرد و در ادامه در بعضی از مقاطع مطرح شد و دوستان دیگری آمدند و هر کدام منشا کار و خدمتی بودند.
استاندار خوزستان در ادامه به خانواده من 5 میلیون نفری خود اشاره کرد و گفت: من از شما می خواهم که همه به هم کمک کنیم که شرایط استان بهتر شود. این کار شدنی است. من به هیچ وجه نگاه قومی ندارم.(در این هنگام صدای دست زدن های رسانه نگاران بلند شد) بارها گفته ام برای من شمال و جنوب و شرق و غرب و مرکز استان یکی است. هیچ تفاوتی نمی کند.
من وقتی که مشکل های شهرستان مسجدسلیمان را می بینم اشک می ریزم. خدا را شاهد می گیرم. مشکل های مسجدسلیمان برای من با مشکل های هویزه تفاوتی ندارد. مشکل های دزفول تفاوتی با مشکل های خرمشهر ندارد. به مردم مناطق مختلف استان به یک چشم نگاه می کنم. خودم را وابسته به یک خانواده پنج میلیون نفری می دانم.
او از کار و تلاش بی وقفه خود گفت و افزود: بارها گفته ام که خانواده من پنج نفر نیستند. پنج میلیون نفرند. البته در کار خطا و اشتباه می کنم. گاهی وقت ها ممکن است شتابزده یا کند عمل کنم. یک انسانم با هزار و یک خطا و هیچ ادعایی هم ندارم ولی در حد توانم روزی 20 ساعت وقت می گذارم. گاهی هم در استانداری می خوابم.
جایی که احساس کنم بایستی پیگیری شود؛ دنبال می کنم و دعوا و خواهش و درخواست؛ یا نامه می نویسم و زنگ می زنم. در کل از هر راهی که بتوانم وارد می شوم برای اینکه بتوانیم مشکل های استان را حل کنیم.
او سپس روبه رسانه نگاران گفت: ببینید! شما شفاف و راحت صحبت کردید. من هم راحت صحبت می کنم و با شما هیچ تعارفی ندارم. باید به هم کمک کنیم. دیگر قومی نگاه نکنیم. خود مردم که قومی نگاه نمی کنند. مردم با هم اند. مردم کوچه و بازار را ببینید. گاهی غلظت و شدت فشار روی من آنقدر زیاد می شود که منتظر می مانم با مردم صحبت کنم. چون می بینم که جنس صحبت مردم متفاوت است.
ولی برای نمونه ممکن است یک مجموعه ای از دوستان و افراد دیگر انتظارهایی از من داشته باشند. می گویم عزیز من! تاجایی که بتوانم تلاشم را می کنم ولی این مسایل بایستی در یک چهارچوب مشخصی حل شود.
او در ادامه یادآور شد: من از خدام است که از توانمندی جوانان استفاده کنم. ولی ظرفیت جوانان را باید در یک چهارچوبی تعریف شده ای بیاوریم؛ همچون انتخاب فرماندار که در چهارچوب تعریف شده است. من اگر از بیرون فردی را بیاورم و بخواهم به عنوان فرماندار معرفی کنم. باید برود وزارت کشور. نخستین پرسشی که اداره سیاسی از آن فرد می پرسد این است که شما در استخدام کجا هستید؟ بعد همه معاونان با او مصاحبه و سپس پاراف و امضا کنند. آخر سر هم وزیر حکم آن فرماندار را امضا می کند.
البته این سازوکار مربوط به حالا نیست و در همه دولت و استان ها اجرا شده و هیچ استثنایی هم ندارد و یک قاعده است. ما باید از همین بچه های فرمانداری و آن هایی که در استانداری هستند استفاده کنیم.
او یادآور شد: به 25 نفر از نیروهای ما- که می گفتند در زیر زمین استانداری بودند- ظرف سه سال گذشته کاری واگذار نشده است! این عزیزان که هم بخشدار بودند هم فرماندار هم مدیرکل و هم معاون مدیر همسو با تفکر دکتر پرشکیان هستند که باید به کار گرفته شوند.
همین دیروز با بچه های آموزش و پرورش اینجا نشسته بودیم و داشتیم صحبت می کردیم. گفتند چرا از این مجموعه به عنوان فرماندار استفاده نمی کنید؟ گفتم فرمانداران به من می گویند: می توانیم برویم توی آموزش و پرورش مدیرکل شویم؟ خب، این موارد باید مدیریت شوند. این واقعیت ها را باید درنظر بگیریم.
*عوامل تاثیرگذار در انتصاب ها!
دکتر موالی زاده درباره بحث انتصاب ها گفت: همه انتصاب ها به دست من نیست. این گونه نیست که من فعال مایشاء(قادر به انجام همه کارها) باشم. چندین و چند عامل بر بحث انتصاب ها اثر گذار است. من در تلاش هستم برای اینکه انتصاب ها انجام شود ولی اشکال کار ما در این استان این است که به شدت همدیگر را تخریب می کنیم. این یک واقعیتی است. گاهی وقت ها به نتیجه می رسم و می گویم خدایا بروم و یک نیروی غیر بومی بیاورم که اصلن او را نشناسند و حرفی درباره اش مطرح نشود.
این ها نکته هایی است که نیازمندی ما را نشان می دهد که واقعن باید با هم باشیم و منسجم؛ آن هم به معنای واقعی کلمه...
او ادامه داد: می گویند یک ایرانی به اندازه پنج ژاپنی کار می کند. دو ایرانی به اندازه سه ژاپنی و پنج ایرانی به اندازه یک ژاپنی! یعنی هرجه ما بیشتر می شویم راندمان کاری مان به جای اینکه افزایش پیدا کند کمتر می شود! این مورد فکر کنم در مورد خوزستان صدق می کند! انگار ما نمی توانیم با هم کار جمعی بکنیم!
دکتر موالی زاده در ادامه بر لزوم نهادینه شدن گفت و گوها در استان تاکید کرد و گفت: بسم الله. می خواهید کار جمعی کنید؟ بیاییم دور هم جمع شویم. من از روزی که به استانداری آمده ام تا حالا بحث ام این بوده که گفت و گو و گفت و گو و گفت و گو! باید با هم گفت و گو کنیم. گفت و گو را بایستی در استان نهادینه کنیم. پیامی که ما به بیرون از استان مخابره می کنیم باید این باشد که خوزستان سرزمینی دارد که مردمان اش اهل گفت و گو هستند. این مورد مهم را باید تقویت کنیم تا بتوانیم نظرهای دیگران را به استان مان جلب و سرمایه ها را جذب کنیم.
* پیگیری های سینوسی در خوزستان!
استاندار خوزستان به پیگیری های سینوسی هم اشاره کرد و گفت: ببینید دوستان! پیگیری های ما سینوسی است! یکی از وزیران به من گفت: شما پیگیری های تان سینوسی است. یا داد می زنید یا سکوت می کنید! مانند باران بهاری. شما نگاه کنید به برخی استان هایی که رشد کردند. روی خطی حرکت کردند و با شیب ملایمی رفتند بالا و به یک نقطه مناسبی رسیدند. هدفگذاری و به هم کمک کردند. اگرچه از جناح های مختلفی بوده اند.
*هویت خوزستانی بودن تقویت شود
دکتر موالی زاده همچنین درباره تقویت هویت خوزستانی گفت: در مجلس که بودیم. می دیدم که اصولگرایان و اصلاح طلبان فلان استان برای توسعه استان شان دور هم جمع می شدند و با هم حرکت می کردند. ما هم باید تلاش کنیم که بردار های مان را از عمق جان و بن دندان و مغز استخوان همسو و هویت خوزستانی بودن را تقویت کنیم. "من خوزستانی ام" باید تقویت شود؛ چرا که مهم است.
حلقه نخست هویتی ما شکل گرفته است. هرکدام اهل شهرستانی و یک قومیتی هستیم. حلقه سوم هویتی ما هم شکل گرفته است. ما ایرانی هستیم. این را در دوران دفاع مقدس هم مردم خوزستان به خوبی نشان دادند. بنابراین لازم است که هویت خوزستانی را تقویت و به هم کمک کنیم.
در چند روز گذشته مسایلی مطرح شد بعد معلوم شد که چرا ما از همدیگر عکس می گیریم و فیلم نمی گیریم؟ چرا با یک انتصاب یا یک برخورد به سرعت واکنش نشان می دهیم؟! بایستی به این قضایا توجه داشته باشیم. بگذاریم مسایل در یک پروسه دنبال شود. بر اساس یک پروژه قضاوت نکنیم. این مساله را با کمک هم باید دنبال کنیم.
* سفر رییس جمهور نمایشی نیست
استاندار خوزستان درباره سفر دکتر پزشکیان گفت: به خدا قسم سفر رییس جمهور نمایشی نیست. پزشکیانی که ما می شناسیم اهل نمایش نیست! این آدم واقعن می خواهد بیاید و مشکل های مردم را حل کند. چرا من و شما که رفتیم در گرمای 60 درجه برایش کار کردیم باید به این شکل قضاوت کنیم؟!
آقای پزشکیان بجز حل مشکل های جامعه در این سن دنبال چیست؟ می خواهد به کجا برسد؟ انگیزه اش برای آمدن در این وادی چه بود؟ غیر از این است که ما می بینیم این همه مشکل در کشور ایجاد شده است. هرکدام به سهم خودمان باید تلاش کنیم تا مشکل های کشور را حل کنیم.
مشکل های این استان حل نمی شود مگر این که ما در کنار هم باشیم. از هم انتقاد بکنیم و اشتباه های یکدیگر را متذکر بشویم و روحیه پذیرش انتقاد داشته باشیم ولی به همان سان، به این هم توجه کنیم که مرزها و حرمت ها باید حفظ شود.
* استفاده از توانمندی بانوان در مدیریت استان
او در بخش دیگری از سخنان اش گفت: ما قطعن در پی استفاده از ظرفیت بانوان در استان هستیم. به خدا قسم بارها این را مطرح کردم و به آن معتقد هستم. اصلن تعارف نمی کنم. با آقای "بویری" و دیگر دوستان بارها نشستیم و صحبت کردیم که چگونه می توان از توانمندی بانوان در مدیریت استان استفاده کنیم. واقعن به این معتقد هستیم و داریم دنبال می کنیم.
دکتر موالی زاده در ادامه استفاده از توانمندی جوانان را مستلزم یافتن سازوکار دانست و گفت: دنبال این کار هستم و با دوستانی در تهران هم صحبت کردم که برویم به این سمت و سو.
او سپس رو به رسانه نگاران گفت: من از شما خواهش می کنم در روزهای آینده نه به صورت کلیشه ای و نه اینکه بخواهم به شما تحکمی بکنم. البته به مدیر اجرایی تحکم می کنم. دستور می دهم و برخورد می کنم و اگر خطا کرد تنبیه اداری می شود. ولی مگر با شما تحکمی داریم؟!
ما با هم از یک جنس هستیم. همه تلاش کردیم و در گرما ایستادیم و وظیفه خود دانستیم به خاطر کشور و جوانان آینده ساز و استان و مردم عزیزمان و به همه ارزش هایی که باور داریم باید بیاییم در این مسیر و آمدیم. به خاطر این که به فضایی گشوده برای تقویت نهادهای مدنی و بحث دموکراسی و استقرار آزادی ها به عنوان مولفه های رشد و توسعه باور داریم و به همین خاطر وارد این وادی شده ایم.
*نیازمند شور اجتماعی در استان هستیم
دکتر "موالی زاده" درباره شور اجتماعی گفت: باید به هم کمک کنیم تا این راهی که در ابتدای آن هستیم پیموده شود. فرصتی در استان ایجاد شده که لازم است با همدیگر آن را تقویت کنیم. قلم، بیان, دیدگاه و تحلیل شما بسیار می تواند کمک کند تا استان به فضای مناسبی برسد.
او افزود: ما نیازمند شور اجتماعی در استان هستیم. بارها به آقای "جوروند" و دوستان دیگر گفته ام که ما در استان نیازمند پویایی فرهنگ و هنر در شعر و موسیقی و ادبیات و ایجاد شور اجتماعی هستیم. باید به این امور توجه کنیم؛ ضمن اینکه به اصول و ارزش ها و آرمان های مان پایبند و معتقد هستیم؛ ولی می گوییم هر چیز به جای خویش نیکو است. بنابراین زمانی که ما صحبت از گردشگری و شعر و موسیقی و ادبیات می کنیم صحبت از لطافت می کنیم و باور داریم که این گرایش ها ملزومات توسعه هستند.
*توسعه یعنی شفافیت و پاسخگویی
دکتر موالی زاده درباره توسعه گفت: توسعه تنها آب و برق و گاز و جاده و از این قبیل نیست. این ها حتمن باید باشد و دنبال شوند و دنبال هم می کنیم ولی آن هایی هم که برشمردیم هستند. توسعه متوازن یعنی مجموعه ای از مواردی که گفته شد. توسعه یعنی شفافیت و پاسخگویی. یعنی اگر من اشتباه کردم بیایم در برابر شما بایستم و بگویم من موالی زاده اشتباه کردم. من پوزش می خواهم. زمانی که توانستیم فرهنگ پوزش را ترویج کنیم و اشتباه خودمان را توجیه نکنیم توانسته ایم راه توسعه را بگشاییم و در این راه باید به هم کمک کنیم.
او در پایان گفت: برای اینکه بتوانیم یک خوزستان در طراز مردم فداکارمان داشته باشیم بایستی همه به هم کمک کنیم. من احساس می کنم این فضا می تواند آماده باشد. به شرط اینکه اراده کنیم و در کنار هم باشیم و به توسعه در ابعاد مختلف بنگریم و کشورهای دیگر را هم ببینیم آنها چه کردند که به اینجا رسیدند. یا تجربه استان های دیگر را ببینیم که آنها چه کردند که توانستند از ما پیشی بگیرند؟!
برای اینکه بتوانیم در مسیر توسعه به خوبی حرکت کنیم اولا هستیم. امیدواریم این نشست ها ادامه داشته باشد. "خوزستان همدل" شعار ما در سفر ریاست جمهوری خواهد بود. چرا که باور داریم همدلی از هم زبانی بهتر است.
گفتنی است: رسانه نگاران در این نشست هم اندیشی به مشکل های خود در هنگام سفرهای استانی رییسان جمهوری و نیز مسایل و مشکل های مردم خوزستان که عمری است مورد کم توجهی دولت های گوناگون قرار گرفته از جمله آب و هوای نامناسب و فقر و بیکاری و... اشاره کردند و خواستار رسیدگی آنی شدند.
درج این خبر در رسانه ها با نگارش بن مایه(منبع) پسندیده است.
خبر از: حبیب اله بهرامی بیرگانی/پایگاه خبری- تحلیلی حبیب خبر
نگاره ها از: سایت استانداری خوزستان
ارسال نظر به عنوان مهمان