نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
مدیرعامل توسعه نیشکر گفت: شرکت به زودی به ظرفیت تولید کامل شکر می رسد. او با تأکید بر پتانسیلهای موجود گفت: "در سال ۱۴۰۳ به ظرفیت تولیدی شکر خواهیم رسید."
به گزارش حبیب خبر از روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر "عبدعلی ناصری"، در هجدهمین کنگره بینالمللی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، به ارائه گزارشی با فرنام "ظرفیتهای تولید شکر در خوزستان" پرداخت.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با ارایه آمار و ارقام دقیق، دستاوردهای نگاهگیر این شرکت را در زمینه کشت و تولید نیشکر تشریح کرد.
او در این مراسم به تاریخچه فعالیتهای شرکت توسعه نیشکر اشاره کرد و گفت: « از سال ۱۳۷۲ عملیات اجرایی کشت نیشکر را در سطح یکصد هزار هکتار و در قالب ۷ کشت و صنعت ۱۲ هزار هکتاری آغاز کرده است. هر کدام از واحدهای ما سالانه صد هزار تن شکر تولید میکنند."
او همچنین به نخستین واحد بهرهبرداری شده، یعنی کشت و صنعت امام خمینی (ره)، اشاره کرد که در سال ۷۸ با ظرفیت یکصد هزار تن شکر خام آغاز به کار کرد و افزود: «پس از آن، کشت و صنعتهای دیگری نیز راهاندازی شدند".
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر با اشاره به تحولات ایجاد شده در کشاورزی و اکوسیستم منطقه از سال ۱۳۷۰، اظهار کرد: «ما ان شاء الله در سال ۱۴۰۳ به همه ظرفیت تولیدی شکر خواهیم رسید."
دکتر ناصری همچنین با اشاره به وضعیت کشت و صنعت هفت تپه گفت: «این شرکت به دلیل مشکلات فراوان از مهرماه ۱۴۰۰ به مجموعه توسعه نیشکر اضافه شد و بازسازیهای زیادی در آن انجام گرفته است. در سال ۱۴۰۳ این شرکت حداقل به ۸۰ درصد ظرفیت تولید اسمی خود خواهد رسید".
او پیشبینی کرد: «با تولید ۸۰ هزار تنی که هفت تپه خواهد داشت،در مجموع در کل شرکت توسعه نیشکر نزدیک به ۸۷۰ هزار تن شکر تولید خواهیم کرد".
بر اساس اظهارات دکتر ناصری، خوزستان سهم قابل توجهی در تأمین شکر مورد نیاز کشور دارد.
او افزود: خوزستان با احتساب شرکت کارون که ۱۲۰ هزار تن شکر تولید میکند، از نیشکر ۹۰۰ هزار تن شکر تولید میکند. این میزان حدود ۴۵ درصد نیاز کشور به شکر را تأمین میکند که مایه افتخار ماست. ظرفیت تولیدی شرکتهای چغندری مستقر در خوزستان نیز این میزان را به ۵۰ درصد میرساند.
در ادامه نمایش جغرافیایی موقعیت شرکت توسعه نیشکر با استفاده از تصاویر ماهوارهای و جدول اطلاعات زیربنایی کشت و صنعتهای تابعه انجام شد.
آمار و ارقام ارایه شده به شرح زیر است:
– میزان تولید نیشکر: ۹ میلیون تن
– تعداد کارخانجات شکر: ۹ کارخانه
– میزان تولید شکر سفید: ۹۰۰ هزار تن
– میزان تولید باگاس: ۳ میلیون تن (برای تولید کاغذ و MDF)
– میزان تولید ملاس: ۳۶۰ هزار تن (برای تولید الکل و خمیرمایه و خوراک دام)
دیگر بخش این ارایه به تأثیر زیستمحیطی توسعه کشت نیشکر در خوزستان اشاره داشت.
دکتر ناصری بیان کرد: «هر هکتار زراعتی که ما داریم، ۸۰۰ هکتار سطح سبز ایجاد میکند که در جذب دیاکسید کربن منطقه و تولید اکسیژن تأثیر زیادی دارد و بهبود محیط زیستی ایجاد کرده است".
شعار این کنگره «مدیریت بهرهوری خردمندانه منابع تولید در کشاورزی» است. این کنگره بینالمللی با تمرکز بر تحلیل سند امنیت غذایی کشور با حضور جمعی از مدیران حوزه کشاورزی، دانشپژوهان، استادان دانشگاه، محققان، کارشناسان و کشاورزان پیشرو امروز در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرده و تا ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۳ ادامه داشت.
ارسال نظر به عنوان مهمان