نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
مراسم تشییع رضا گنجاپور، پیشکسوت رسانه ورزش خوزستان با حضور اهالی رسانه و جمع بسیاری از جامعه ورزش خوزستان برگزار شد.
رضا گنجاپور که از روز جمعه (۲۲ آذرماه) به دلیل سکته قلبی در بیمارستان بستری و تحت مراقبتهای ویژه بود، بامداد روز یکشنبه (۲۴ آذرماه) به دلیل ایست قلبی درگذشت. خبری که جامعه رسانه و ورزش خوزستان را بسیار متاثر کرد.
به گزارش ایسنا، امروز، سه شنبه نیز مراسم تشییع وی با حضور با اهالی رسانه به ویژه خبرنگاران ورزشی و جمع بسیاری از جامعه ورزش خوزستان از ورزشگاه تختی اهواز آغاز شد و سپس پیکر زنده یاد گنجاپور در قطعه ورزشکاران بهشت آباد اهواز به خاک سپرده شد.
سیف الله دهکردی، سیاوش بختیاری زاده، حسن اهوازی، مجید باقری نیا، کریم بوستانی، مهدی ابوس، کریم عزیزنژاد، رشیدی نسب، افشین کمایی، افشین حیدری، ابراهیم نصیری، داریوش یزدی، منصور ربیعه، حسن و حمید سالمی، جهاد زرگانی، کاووسی، عبد مزرعاوی، حبیب شریفی و مسئولان هیات های ورزشی در مراسم بدرقه زنده یاد گنجاپور به سوی خانه ابدی حضور داشتند.
مرحوم گنجاپور از سال ۴۲ و زمانی که دوران مقدس سربازی را میگذراند، وارد عرصه خبرنگاری شد. او در همان دوره با تیتر پر سر و صدای ورزشی که "ایرانی هستیم ولی انگلیسیها نمیگذارند در خاک خودمان ورزش کنیم"، خود را به عرصه رسانه بیشتر شناساند.
پدر قلم خوزستان این اواخر دست هایش شاید آن توان دوران جوانی را نداشت ولی هنوز قلم به دست بود و به زیبایی می نوشت و قلبش برای نوشتن می تپید. طی ۵۷ سال خدمت صادقانه در عرصه رسانه ورزش خوزستان و کشور، آثار جاودانی از وی برای همیشه به یادگار ماند. آثاری که نگارنده آن به زیبایی حرفه خود را می شناخت و بدون هیچ چشم داشت و تنها برای بهبود وضعیت ورزش خوزستان قلم می زد.
با دیدن علاقه وی به حرفه خبرنگاری، آن هم با وجود ۸۰ سال سن، هر خبرنگار جوانی را به این یقین می رساند که هر چه عشق به کار بیشتر باشد، شوق و انگیزه ادامه آن هم بیشتر و بیشتر می شود.
در مراسم تشییع مرحوم گنجاپور، همه دوستانش از خبرنگاران تا اهالی ورزش آمده بودند. در ادامه بخشی از گفت و گوی ایسنا با دوستان این زنده یاد را می خوانید.
مجید باقری نیا، مربی فوتبال خوزستان درخصوص مرحوم گنجاپور، گفت: پیش از این که او را به عنوان عضو رسانه بشناسم، او را به عنوان یک عضو موثر در فوتبال می شناختم. او از پیشکسوتان خوب فوتبال و رسانه بود. هیچ وقت ندیدم که در دنیای پرتلاطم ورزش و رسانه، با کسی اختلاف داشته باشد. همیشه خوب و همراه بود. امیدوارم دیگر دوستان از رفتار او به عنوان الگو استفاده کنند و جای او را خالی نگذارند.
حسن سالمی دیگر پیشکسوت فوتبال خوزستان با تسلیت به خانواده گنجاپور، عنوان کرد: افتخار می کنم که مرحوم گنجاپور اولین مربی من در فوتبال بود. او به عنوان یک استعدادیاب در زمین های خاکی فوتبال مشغول به فعالیت بود. گنجاپور در حیطه خبرنگاری نیز یکی از با سوادترین و معتبرترین خبرنگاران کشور و خوزستان بود که در بخش ورزش قلم می زد. همه از او راضی بودند زیرا بدون حب و بغض می نوشت و سالم کار می کرد.
حبیب شریفی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال جوانان نیز درباه مرحوم گنجاپور، گفت: او برای من مانند یک برادر بود. گنجاپور، انسانی شریف بود و بدون هیچ چشم داشتی، چه در حیطه مربیگری و چه در حیطه خبرنگاری کار می کرد.
کریم عزیزنژاد از خبرنگاران پیشکسوت ورزشی نیز با بیان این که مرحوم گنجاپور، فردی نیک بود که به حق خود در عرصه خبرنگاری نرسید، ادامه داد: جامعه مطبوعات خوزستان، قدر خبرنگار را نمی دانند و وقتی خبرنگاری فوت می کند، فقط در مراسم او شرکت می کنند و بعد هم به فراموشی می سپارند. باید به خبرنگاران اهمیت داده شود. مرحوم گنجاپور نیز خبرنگاری مورد اطمینان بود که بدون هیچ چشم داشتی می نوشت. امیدوارم مسوولان برای امثال گنجاپورها در آینده فکری کنند. مرحوم گنجاپور، بازیکنان بسیاری به فوتبال معرفی کرد ولی در این حیطه نیز به حق خود نرسید.
سیاوش بختیاری زاده، پیشکسوت فوتبال خوزستان با تسلیت به خانواده مرحوم گنجاپور، اظهارکرد: او بیش از ۶۰ سال برای فوتبال خوزستان زحمت کشید و امروز این مرد بزرگ را از دست دادیم. کاش پیش از این که گنجاپور فوت کند، در شرایط بهتر کنار هم جمع می شدیم و قدر چنین افرادی را بیشتر می دانستیم. مرحوم گنجاپور به گردن ورزش خوزستان حق دارد. همیشه می دیدم که در گرما و سرما، بدون هیچ توقعی کار می کرد و قلم می زد. او در این مسیر به حق خود نرسید ولی همیشه با جوانمردی و سلامت نوشت. بارها اذیت شد ولی هیچ وقت عقب ننشست. مردانه زندگی کرد و در اوج مظلومیت دار فانی را وداع گفت.
وی بیان کرد: در حالی که مسئولان استان، مرحوم گنجاپور را فراموش کرده بودند اما نسل جوان رسانه، مدتی پیش از وی در حد توان خود تجلیل کردند که جا دارد از آن ها قدردانی کنم که به فکر او بودند. مرحوم گنجاپور پس از این مراسم، بسیار خوشحال بود و می شد شادی را در چهره بیمار و غم زده او دید.
جهاد زرگانی از خبرنگاران قدیمی ورزش خوزستان نیز درباره مرحوم گنجاپور، عنوان کرد: او همیشه به من می گفت کار خودت را انجام بده و به حواشی کاری نداشته باش. نصیحت های پدرانه اش همیشه آویزه گوش من بوده و هست. او در قلمش همیشه انصاف را رعایت می کرد و استادی به تمام معنا بود. باید نسل جوان رسانه از الگو بگیرد. ناگفته نماند که او در این مسیر نامهربانی های بسیاری دید ولی هیچ وقت حرفی نزد و سکوت کرد و این درس بزرگی است. امیدوارم مسئولان نیز برای ارنج نهادن به مرحوم گنجاپور، لیگ برتر فوتبال خوزستان را به نام او برگزار کنند تا یاد و خاطر او برای همیشه در ذهن ها بماند.
عبدالوهاب کروشاوی از عکاسان قدیمی خوزستان که سال های بسیاری در میادین ورزشی همراه با مرحوم گنجاپور مشغول به فعالیت بوده است، گفت: ۴۰ سالی است که او را می شناسم. فردی بود که کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام می داد و تمام هیات های ورزشی نیز به نیکی از او یاد می کردند. قلم خوبی داشت و زحمات بسیاری کشید. در استان خوزستان، خبرنگاران به ویژه خبرنگاران ورزشی به خوبی دیده نمی شوند که مرحوم گنجاپور هم از این موضوع مستثنی نبود.
همچنین رضا رشیدی نسب از خبرنگاران پیشکسوت ورزش خوزستان، خاطر نشان کرد: از سال ۵۶ با زنده یاد گنجاپور آشنا شدیم و تا سال ۶۱ نیز شاگرد وی در عرصه خبرنگاری بودم. او خیلی صبور، باهوش و باسواد بود. رنج های بسیاری کشید ولی چیزی به زبان نیاورد و هیچ چیزی را برای خودش نمی خواست و تنها می خواست دغدغه ورزش را انعکاس دهد.
حسن اهوازی از پیشکسوتان فوتبال و عرصه رسانه نیز عنوان کرد: مرحوم گنجاپور را از دهه ۴۰ و زمانی که بازیکن تیم فوتبال شاهین اهواز بود، می شناختم. او در مقطعی به کار قضاوت فوتبال هم پرداخت. زمانی که کار خود را در عرصه خبر آغاز کرد، مطلب "ایرانی هستیم ولی انگلیسیها نمیگذارند در خاک خودمان ورزش کنیم" را نوشت که سر و صدا کرد. او در کیهان ورزشی و دنیای ورزش نیز کار کرد و تا پیش از این که فوت کند، با دنیای ورزش همکاری داشت. از نظر اخلاقی و کاری، بهترین بود.
فروزان سلیمانی، مربی سابق تیم ملی فوتسال بانوان نیز با بیان این که مرحوم گنجاپور یکی از خوب های اصحاب رسانه بود، گفت: جای او در ورزش استان خالی خواهد بود. او انسانی شریف و دارای قلمی رسا و توانمند بود. مطالب بسیار خوبی می نوشت. زمانی که در تیم ملی فوتسال بودم، با من تماس می گرفت و پیگیر وضعیت تیم و ورزش استان بود. تماس های وی، دلگرمی خاصی به من می داد و همیشه به من گوشزد می کرد که برابر مشکلات صبور باشم. برای من بسیار قابل احترام بود و به نظرم یکی از بهترین های اصحاب رسانه را از دست دادیم. امیدوارم خداوند به خانواده وی صبر عطا کند.
وی ادامه داد: آخرین باری که او با من تماس گرفت، تابستان سال جاری بود که جویای نتایج تیم فوتبال بانوان آویسا خوزستان در لیگ یک شد. گفت و گوی خیلی خوبی داشتیم و خیلی برای ما آرزوی موفقیت و ابراز امیدواری کرد که خوزستان بتواند یک سهمیه در لیگ برتر داشته باشد. وقتی قهرمان شدیم، خیلی از افراد در ذهن من عبور کردند و شاید باور نکنید که یکی از آن ها مرحوم گنجاپور بود زیرا همیشه به یادمان بود. کار و قلم وی را بسیار دوست داشتم.
داریوش یزدی، مربی فوتبال خوزستان نیز عنوان کرد: خدمات مرحوم گنجاپور در عرصه خبرنگاری و فوتبال بر کسی پوشیده نیست. وی فردی نجیب، با صداقت و درستکار بود. اگر انتقادی هم داشت، سازنده بود و هیچ گاه دنبال منیت و تخریب شخص و باشگاهی نبود. در انجمن یاد یاران نیز با یکدیگر بودیم، همیشه دنبال وحدت و انسجام بین پیشکسوتان و ورزشکاران بود که این نشان از منش بالای او بود.
حاج سردار، از همکاران مرحوم گنجاپور در روزنامه نور خوزستان نیز درباره وی، گفت: بیش از دو دهه کنار هم کار کردیم. او در نهایت تواضع و بزرگواری کار می کرد و با وجود این که استاد خبرنگاری بود ولی هیچ وقت خود را مطرح نمی کرد. خیلی ها در مکتب وی این حرفه را یاد گرفتند و او همیشه علاقه مند بود که افرادی را برای این حرفه آموزش دهد.
محسن بابادی، تحلیل گر ورزشی نیز خاطر نشان کرد: مرحوم گنجاپور، بی منت خبرهای ورزشی را انعکاس می داد و همیشه من را به کار بیشتر و بهتر تشویق می کرد. او مردی پاک با قلمی شیوا و بی باک، انسانی آزاده با انتقاد های سازنده و اخلاق مدار، با سواد رسانه ای بالا بود که چراغ ورزش استان و کشور را روشن نگاه داشت.
کریم شریفی، از مربیان فوتبال خوزستان و دوستان نزدیک مرحوم گنجاپور نیز اظهارکرد: از زمانی که مرحوم ناظم گنجاپور، بازیکن تیم پرسپولیس تهران بود، با برادر وی یعنی رضا گنجاپور آشنا بودم. با مرحوم گنجاپور رفاقت دیرینه ای داشتم. او برای انعکاس اخبار تیم های خوزستانی از گذشته تا حال، زحمات بسیاری کشید و خود من نیز شاهد تلاش های او و صادقانه نوشتن هایش بودم. او یک انسان به تمام معنا و همیشه حامی تیم های محروم بود و تلاش می کرد، مشکلات آن ها را انعکاس دهد.
حمید سالمی، رییس کانون پیشکسوتان ورزش خوزستان نیز با عرض تسلیت به جامعه ورزش استان و خانواده مرحوم گنجاپور، عنوان کرد: سال های بسیاری است که او را می شناسم و همبازی نیز بوده ایم. در عرصه خبرنگاری هم تلاش بسیاری داشت. چند روز پیش که او را دیدم، از شرایط کاری اش ناراحت بود ولی می گفت از کسی گله ندارم. به نظرم ما فرد بزرگی را از دست دادیم.
*****
گزارش دوم
پیکر رضا گنجاپور از پیشکسوتان ورزشینویس خوزستان و ایران روز سهشنبه در ورزشگاه تختی اهواز تشییع شد.
به گزارش سه شنبه ایرنا، پیکر زنده یاد رضا گنجاپور، گزارشگر و مفسر باسابقه ورزشی خوزستان به یاد روزگارانی که در ورزشگاه تختی اهواز گزارش تهیه می کرد، برای آخرین بار دور چمن ورزشگاه تشییع و به سمت خانه ابدی اش، قطعه هنرمندان گلزار شهدا بدرقه شد، اما قلم این استاد مسلم ورزشی نویسی در تاریخ ورزش ایران ماندگار شد.
مرحوم استاد رضا گنجاپور از پیشکسوتان رسانه ای و ورزشی نویس خوزستان، صبح روز یکشنبه ۲۴ آذرماه بر اثر ایست قلبی درگذشت.
ابراهیم نصیری( معاون امور توسعه ورزش اداره کل ورزش و جوانان خوزستان)، عبدالکاظم طالقانی(رییس هیات فوتبال خوزستان)، حسن اهوازی، محمد بدخش، رضا رشیدی نسب، کریم عزیزنژاد، مهدی ابوس، عبد مزرعاوی، جهاد زرگانی و جمعی از ورزشنویسان عرصه مطبوعات در مراسم بدرقه استاد رضا گنجاپور حضور داشتند.
این پیشکسوت ورزشی نویس در روزنامه ها و رسانه های مختلف استانی و کشوری فعالیت داشت و افراد بسیاری را در این عرصه تربیت کرد.
پیکر مرحوم گنجاپور با حضور گسترده اصحاب رسانه و ورزشی نویسان خوزستان، باشگاه های ورزشی و علاقه مندان به این عرصه در گلزار شهدای اهواز به خاک سپرده شد.
رضا گنجاپور متولد ۱۳۱۸ در خوزستان، پیشکسوت کهنهکار مطبوعات ورزشی با ۵7 سال کار رسانه ای بود که در بسیاری از مطبوعات ورزشی کشور و استان فعالیت داشت.
ابراهیم نصیری در حاشیه این مراسم روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: گنجاپور بدون رفتن به دانشگاه و بدون یادگیری علمی این فن، راه و روش جدیدی را در گزارش نویسی ورزشی استان ابداع و باز کرد که قطعا مسؤولان و تحصیلکنندگان آن زمان شناختی از این شیوه نداشتند.
وی با ابراز ناراحتی در غم از دست دادن این بزرگمرد و مفسر ورزشی، گفت: تفسیرهای ماندگار گنجاپور در فوتبال، بسکتبال، والیبال، دومیدانی، کشتی و سایر ورزشها خلاقانه و نو بود، و در طی بیش از ۵۰ سال فعالیت شاگردان خوبی را پرورش داد.
در ادامه احسان حاجی نجف مسؤول روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان افزود: گنجاپور هنر ارتباط با دل را بلد بود و این ویژگی در زندگی به وی بسیار کمک کرده است. او به کشور و وطنش عشق میورزید و اهالی ورزش استان و حتی کشور با قلم او زندگی می کردند.
وی همچنین یادآور شد: خلاقیت، ابتکار و نوآوری همواره در زندگی گنجاپور جاری بود تا به نوعی الگویی برای کشور باشد و تا ابد جاودانه خواهد ماند. امیدواریم ما نیز بتوانیم راه و روش دوستی را در زندگی، چون او یاد بگیریم و ادامه دهیم.
رضا رشیدی نسب از شاگردان مرحوم گنجاپور در جملاتی کوتاه در وصف ویژگیهای این استاد قلم ورزشی اظهار کرد: خیلی از مردم ممکن است اهل مطالعه باشند و دانش را فرا بگیرند و شیوا نیز صحبت کنند اما هیچگاه گنجاپور نخواهند شد زیرا وی روزنامهنگاری بود که هیچگاه خود را نفروخت و با عشق به وطن زحمت کشید و کارش را بدون هیچ ترسی ادامه داد.
وی عنوان کرد: استاد گنجاپور انسان به تمام معنا، صبور و بادانش بود و باید تأسف خورد از اینکه مرد بزرگی را از دست دادهایم. بهتر است جامعه ورزش قدر پیشکسوتان را بیشتر بداند.
همچنین جهاد زرگانی دیگر شاگرد مرحوم گفت: استاد گنجاپور همیشه در تواضع کامل سخن گفت و رفتار کرد و بارها با جملات و رفتارهای خود، فروتنی را به صورت عملی و زبانی به حضار نشان داد. شاید این خصوصیت بارزترین ویژگی گنجاپور بود.
بر اساس این گزارش مرحوم گنجاپور نخستین گزارش نویس ورزشی خوزستان بود که فعالیت خود را از سال ۱۳۴۲ آغاز کرد و با نشریاتی همچون کیهان و دنیای ورزش همکاری میکرد. گنجاپور در یک خانه کاملا ورزشی پرورش یافت و بیشترین فعالیت او در زمینه ورزش فوتبال بوده است.
ارسال نظر به عنوان مهمان