امروز:
پنجشنبه - 13 ارديبهشت - 1403
ساعت :

اهواز- حبيب نيوز: نگارنده عقيده دارد: نه تنها جواناني كه قصد ازدواج دارند كه تمام پدران و مادران و كلن اعضاي خانواده ها كه جوانان بالغ دارند بايد گفت و گوي مدیرعامل ستاد دیه خوزستان را درباره زندانيان مهريه را چند بار بخوانند و لااقل ماهي يك بار به اين گفت و گو نگاهي بيندازند تا يادشان نرود كه مهريه هاي بالا نشانه تشخص و شخصيت بالاي دختران نيست و اين قدر براي دختران شان مهريه هاي بالا تعيين نكنند كه خداي ناكرده بر اثر اختلاف هاي كوچك و تحريك برخي از نزديكان يا دوستان شان، منجر به طلاق و گذاشتن مهريه به اجرا نشود و كانون گرم و متحد خانواده ها سرد و متفرق نگردد و مردان هم سر از زندان درنياورند. به وي‍ژه آناني كه آهي در بساط نداشتند اما با ثبت مهريه هاي سنگين موافقت كردند و در نتيجه پاي شان به زندان باز شد!

به راستي كه رسانه هاي همگاني براي کاهش زندانیان مهریه، كار مهمي انجام نداده اند و فرهنگ سازي مناسب و درخورتوجه اي صورت نگرفته تا به خاطر چند سكه بيش تر و دل خوش شدن عروساني كه مهريه خود را سال تولد شان درنظر گرفته اند؛ همسران شان به زندان نيفتند و خود نيز دچار مشكل روحي و افسردگي نشوند.

گفت و گوي مدیرعامل ستاد دیه خوزستان را با خبرنگار ايسنا بخوانيم:

مدیرعامل ستاد دیه خوزستان از آزادی 20 زندانی مهریه از زندان‌های خوزستان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و گفت: اغلب زندانیان مهریه بابت مهریه‌های سنگین در زندان‌ها حبس هستند. برخی از این زندانیان بابت مهریه‌های "سال تولد" در زندان به سر می‌برند.
 
حجت‌الاسلام قدرت هاشم‌نیا، با بیان اینکه تعداد زندانیان مهریه در زندان‌های خوزستان 59 نفربوده است، اظهار کرد: با آزادی تعدادی از این زندانیان در روزهای اخیر، در حال حاضر 55 زندانی مهریه در زندان‌های خوزستان به سر می‌برند. 
 
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 20 زندانی مهریه از زندان‌های خوزستان آزاد شده‌اند، افزود: از طریق کمک بانک‌ها و خیرین تلاش می‌شود شرایط آزادی برخی از این زندانیان فراهم شود و امیدواریم تا پایان سال جاری تعداد زندانیان مهریه در زندان‌های خوزستان به عددی تک‌رقمی برسد.
 
مدیرعامل ستاد دیه خوزستان گفت: اغلب زندانیان مهریه بابت مهریه‌های سنگین در زندان‌ها حبس هستند. برخی از این زندانیان بابت مهریه‌های "سال تولد" در زندان به سر می‌برند.
 
هاشم‌نیا بیان کرد: یکی از معضلات بزرگ این است که در مراسم عقد و ازدواج، داماد مهریه را به اندازه سال تولد تعیین می‌کند در حالی که باید مهریه متناسب با توان مالی افراد باشد. متاسفانه گاهی داماد با جمله "کی داده و کی گرفته" که نقل محافل مراسم ازدواج است و بزرگان نیز آن را تایید می‌کنند، خود را گرفتار می‌کند.
 
مدیرعامل ستاد دیه خوزستان بیان کرد: با توجه به نگاه تشکیلات قضایی نسبت به مهریه، افرادی که توان پرداخت مهریه را ندارند از شرایط "اعسار" و قسط‌بندی مهریه استفاده می‌کنند. برخی از زنان نیز به دلیل اینکه همسرشان توان مالی پرداخت مهریه را ندارد، به ناچار برای اخذ پنج سکه یا 20 میلیون تومان توافق می‌کنند و رضایت می‌دهند. با این روش در حال فراهم کردن شرایط آزادی برخی از این زندانیان هستیم.
 
وی افزود: البته اگر مرد دارایی و یا مال و اموالی داشته باشد، زن مال و اموال را به دادگاه معرفی می کند و آن را بابت بدهی خود می‌گیرد. 
 
هاشم‌نیا تصریح کرد: اگر کسی توان مالی یا مال و اموالی داشته باشد، دادگاه وی را مکلف می‌کند که مهریه را حتی اگر 1400 سکه باشد، پرداخت کند و در صورتی که مرد توان مالی نداشته باشد و دادگاه به این نتیجه برسد که این فرد توان مالی پرداخت چنین مهریه‌ای ندارد، وی به زندان می‌رود. این در حالی است که ماندن وی در زندان دردی را دوا نمی‌کند و سعی می‌شود شرایط آزادی زندانی را فراهم کنیم تا فرد کار کند و مهریه را به صورت قسطی پرداخت کند.
 
وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی براي کاهش زندانیان مهریه، گفت: با فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها، ائمه جمعه و روش‌های مختلف تلاش می‌کنیم نگاه غلط درباره تعیین مهریه سنگین برداشته شود و مهریه بر حسب توان مالی تعیین شود.
منبع: ايسنا

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید