نظرات
- اولین نظر را شما بدهید
عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا و درمان این بیماریها دارد، بنابراین دریافت مواد غذایی و ویتامینهایی که عملکرد این سیستم را بهبود میبخشند مانند ویتامینهای C ،A و D برای افزایش مقاومت بدن ما در برابر بیماریهای فصل سرما ضروری است.
به گزارش حبیب خبر از "مهنوش صاحبدل" مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا اظهار کرد: کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین C، A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به این بیماریها را افزایش میدهد.
وی افزود: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا، میوههای حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی نیاز بدن تامین میشود.
مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: هویج و کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A هستند. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزیها به جز سبزیهای نشاستهای و حداقل دو واحد میوه توصیه میشود.
وی عنوان کرد: استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است. کمبود ریزمغذیهایی مانند آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و برای پیشگیری از آن باید از منابع غذایی این دو ریزمغذی مانند حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت و همچنین از شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.
صاحبدل گفت: همچنین توصیه میشود از میوههای فصل حاوی آنتیاکسیدان مانند انار، پرتقالهای تو سرخ، گریپ فروت و ... استفاده شود.
وی بیان کرد: مواد غذایی گیاهی مانند سیر، پیاز، زنجبیل و ... حاوی ترکیباتی هستند که در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند اما مصرف بیرویه آنها توصیه نمیشود. مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم به منظور دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن توصیه میشود. مصرف غذاهای خانگی توصیه میشود و از مصرف غذاهای خارج از خانه هم باید پرهیز شود.
مسوول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: حتما باید از مصرف سوسیس، کالباس و دیگر فستفودها و غذاهای چرب و سنگین پرهیز شود و از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کرد. تا حد امکان از مصرف قند و شکر و روغنهای جامد نیز به دلیل کاهش ایمنی بدن پرهیز شود.
وی افزود: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان یافتن از دریافت کافی ریزمغذیها و پروتئین در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله ویروس کرونا دارد بنابراین مصرف روزانه شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها به میزان متعادل و از انواع مختلف توصیه میشود.
ارسال نظر به عنوان مهمان