امروز:
دوشنبه - 27 اسفند - 1403
ساعت :

وقتی سرماخورده هستید این غذاها را نخورید/ کدام ویتامین‌ در موقع آنفلوآنزا نباید مصرف شود؟

 

وزارت بهداشت اعلام کرد: درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری‌های تنفسی آنها را تجربه می‌کنیم؛ علایمی که با گذشت زمان بهبود می‌یابند البته به شرط درمان به موقع و مصرف نکردن خوراکی‌هایی که ممکن است شرایط بیماری را تشدید کنند.

 

‌ درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول می‌کشد اما اگر رژیم غذایی و روش زندگی مان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود.

 

ممنوعیت‌های غذایی در هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:

 

_ شیرینی‌ها: مصرف زیاد قند می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند.

افزایش قند خون باعث مهار کار گلبول‌های سفید خون می‌شود و عفونت در بدن گسترش می‌یابد.

به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود.

 

_ کربوهیدرات‌های ساده: این نوع کربوهیدرات‌ها نیز باعث افزایش قند خون می‌شوند.

البته همه کربوهیدرات‌ها بد نیستند. نان گندم کامل، غلات کامل و ... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش می‌دهد.

 

_ غذاهای تند: ادویه‌های تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج می‌برید، به هیچ وجه غذای تان را تند نکنید.

 

_ میوه‌های خانواده مرکبات: اگرچه این میوه‌ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، باز هم توصیه می‌شود علاوه بر غذاهای تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند چون این میوه‌ها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می‌کنند.

 

_ غذاهای چرب: وقتی سرما می‌خورید یا آنفلوآنزا دارید، اشتهای تان کم می‌شود. در این هنگام مصرف غذاهای چرب التهاب بدن را بالا می‌برد.

 

_ آب نبات‌های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می‌تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند.

سوربیتول قابل هضم نیست و می‌تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود.

اسهال در سرماخوردگی خطرناک است چون باعث کاهش آب بدن می‌شود.

 

_ کافئین: نوشیدنی‌های کافئین‌دار بدن را کم آب می‌کنند.

این نوشیدنی‌ها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند.

 

_ غذاهای ترد: این غذاها می‌توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند.

کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.

 

_ ترشیجات: این غذاها نیز چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را افزایش می‌دهند.

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید