امروز:
يكشنبه - 7 بهمن - 1403
ساعت :

راه های رهایی کودکان و نوجوانان از گرداب بی هویتی

یک کنشگر فرهنگی باور دارد: بهره‌گیری از نوشتار دیرینه ادبی و به شورآوردن انگیزه در کودکان و نوجوانان در پژوهش و خوانش، راه را برای هویت گمشده این گروه سنی آشکار و هموار می‌سازد و آنها را از گرداب بی‌هویتی می‌رهاند.

به گزارش حبیب خبر، "بهنوش بساک‌کاظمی" در گفت و گو با ایسنا ابراز کرد: اهمیت دادن به ادبیات کهن این مرز و بوم می‌تواند منبعی تضمینی باشد برای آنچه که می‌خواهیم کودکان مان باشند ولی کمرنگ بودن برنامه‌های فرهنگی و هنری سبب شده تا کودکان و نوجوانان ما با داشتن پیشینه غنی فرهنگی به انیمه‌های کره‌ای یا غربی روی بیاورند و فرهنگ آنها را بهتر از فرهنگ خودمان بشناسند.

او گفت: تهیه برنامه‌های منسجم و جامع مثل نمایش، سرود، نمایش خلاق، جشنواره‌های فرهنگی و هنری برای شناخت هویت اجتماعی به کودکان و نوجوانان، باید در صدر برنامه‌ها باشند.

کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان همچنین باور دارد: سازمان‌های متولی بخش کودک و نوجوان باید بر این امر مهم واقف باشند که به دلیل شرایط حاکم بر فضای کودکان و نوجوانان به خصوص در دهه اخیر و وابستگی آنها به فضای مجازی شناخت‌شان را نسبت به علایق و رفتارهای این گروه سنی حساس کامل‌تر کنند.

بساک‌کاظمی ابراز کرد: انتظار می‌رود کسانی که سکان‌دار این بخش های بسیار حساس و مهم هستند با اشراف کامل، گوش شنوایی هم برای شنیدن نقد اصولی درون‌سازمانی از زبان کارشناسان مربیان، معلمان خبره و ارزیابان آن سازمان‌ها داشته باشند.

این کنشگر فرهنگی همچنین با اشاره به مفهوم هویت یادآور شد: به مجموعه نگرش‌ها، ویژگی‌ها و روحیات فرد و آنچه وی را از دیگران متمایز می‌کند، هویت می‌گویند. هویت انسانی مقوله‌ای اجتماعی است.

او ادامه داد: از آنجا که مقوله هویت انسانی که در دوران رشد و تکوین انسان در جامعه شکل می‌گیرد کاملا اجتماعی و جامعه‌شناسانه است و ربطی به خون و نژاد و رنگ پوست و... ندارد در نتیجه هویت اجتماعی انسان بر پایه مؤلفه‌های تأثیرگذار عوامل جغرافیایی ـ اقلیمی، عوامل سیاسی و تاریخی، عوامل اقتصادی و معیشتی، مؤلفه‌های تربیتی شکل می‌گیرد.

بساک‌کاظمی باور دارد: مهم‌ترین آن عوامل فرهنگی از جمله زبان و ادبیات و هنر، میراث اساطیری، سنن و آداب، اعتقادها و آیین‌ها و رسوم و یادمان‌هاست.

او افزود: سن شکل‌گیری هویت در کودکان یک فرایند پیچیده و طولانی است و به میزان تکامل فردی و عوامل مختلفی که در زندگی کودک تاثیر دارند بستگی دارد اما، در کل فرآیند شکل‌گیری هویت در کودکان در دوره‌های زمانی مختلف از نوزادی تا نوجوانی رخ می‌دهد.

کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: عوامل بسیاری می‌توانند بر هویت کودکان تاثیر بگذارند. برخی از عوامل مهم از جمله خانواده، محیط اجتماعی، همسالان، رسانه، فرهنگ ها و ارزش ها و... هستند.

بساک‌کاظمی همچنین گفت: محیط اجتماعی یکی از عوامل حیاتی در شکل‌گیری هویت کودکان است و هویت اجتماعی کودکان توسط تجربه‌هایی که در محیط اجتماعی خود دارند، شکل می‌گیرد.

او افزود: آموزش مهارت‌های زندگی به آنها در تقویت عزت نفس و خودشناسی، از دیگر سرفصل‌های مهم برای تقویت هویت و عرق ملی است.
خبر فرهنگی و هنری, خوزستان, کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان, هویت, بهنوش بساک‌کاظمی, حبیب خبر

ارسال نظر به عنوان مهمان

پیوست ها

0

نظرات

  • اولین نظر را شما بدهید